Seka Aleksić o Bošku Obradoviću, hapšenju i svemu što je dobila „na lepe oči“: Često sam imala protekciju (VIDEO)

29.11.2022

07:30

0

Pevačica je, između ostalog, pričala i o tome kakva je domaćica, ali i da li će sinove podržati ako krenu putem estrade

Seka Aleksić o Bošku Obradoviću, hapšenju i svemu što je dobila „na lepe oči“: Često sam imala protekciju (VIDEO)
Seka Aleksić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Odbrojavamo sitno do kraja ove godine, sumiramo utiske, eliminišemo loše trenutke, a čuvamo one dobre, to su reči Seke Aleksić koja u novu godinu ulazi radno. 

Za doček će pevati u srpskoj prestonici, a sve o planovima, suprugu, sinovima, o tome kakve je protekcije imala i šta je sve dobijala „na lepe oči“, ali i prozivkama sa Boškom Obradovićem, Seka je govorila otvoreno za medijske ekipe među kojima je bila i 24sedam.

Da li praktikuješ crveni donji veš u novogodišnjoj noći?

- Ja sam tradicionalna, to kod mene nema.

Znači vunene čarape?

 - Tačno tako, vunene čarape. (smeh)

Koji su tvoji ciljevi za narednu godinu?

- Trenutno sam preokupirana pesmama za novi album. Disko Seka će obeležiti sledeću godinu. To je to što se tiče poslovnih planova. Volela bih da mi se desi jedan solistički koncert

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić i Slađa Allegro

Dobra si domaćica i kuvarica, šta spremaš za novogodišnju trpezu?

- Ništa, ja ću tada da radim. Samo mi fali još da spremam ručak! Taj dan se ne sprema. Imam dnevnu žurku 31. decembra u Novom Sadu, tako da sam tada pošteđena, ali inače jesam domaćica i mama koja sprema ručak, kada nemam drugih obaveza. 

Ko bi rekao da ti umeš da saviješ sarmu?

- Pošto je krenuo post, ja sada kad dođem kući, spremam pasulj na vodi. Potopim pasulj u vodu i sutra ga kuvam. Ko je domaćica, zna kako to ide. Ova gospođa u lateksu (Seka) sprema pasulj kad dođe kući. 

Da li su se sinovi izjasnili za poklone za Novu godinu?

- Jakov voli lasere. Ja mu kažem: „Sine, da ti nećeš rasvetu da radiš, pa mami kad treba da joj pomogneš oko osvetljenja?“ Sve što šljašti, on voli. Kupila sam mu polaroid, on obožva da fotka, pravi odlične slike. Stanislav na apartima. Tako da će Jakov dobiti verovatno lasere, a Jovan je mali. On voli traktor „cerveni (crveni) ili šuti (žuti)“, tako on kaže. Deca se raduju svim igračkama i malim i velikim. Vole da poklanjaju, tako ih i vaspitavamo. 

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić

 

Boško Obradović je izneo svoj stav o vantelesnoj oplodnji, ti si na to odgovorila. Da li je on kao muškarac kompetentan da priča o tome?

- To da li je on kompetentan ili nije, to gospodin Boško najbolje zna, ali svakako da neko ko je prošao kroz proces vantelesne oplodnje, ja nisam radila donaciju nisam imala potrebu, a i da sam imala radila bih. To su škakljive i bolne teme za žene. One su više izložene tom procesu nego muškarci. Ja sam u fazonu zašto bismo mi odlazili u Španiju i Englesku? Zašto to ne bismo radili kod nas? Nije moje, da li ćeš ti otići na donaciju, to je samo tvoja lična stvar. O tome niko ne treba da govori u javnosti niti da pametuje. Ja ne mislim ovde samo na gospodina Boška, nego na sve nas. Ja sam tu samo da podržim donacije, usvajanja. Da podržim ljude i ljubav. Nije majka svaka koja rađa. Znate koliko dece ima koje majka ostavi u porodilištu. Moja poruka je da je Boško tom izjavom povredio mnoge žene i bračne parove koji su želeli da se podvrgnu tom procesu oplodnje. Treba ih podržati i dati im vetar u leđa. Ukoliko se bude radila donacija u našoj zemlji, ja javno kažem, da ću biti prva javna ličnost koja će donirati jajne ćelije. Ja želim da budem primer svim ženama i na taj način pomognemo nekim ženama i usrećimo ih do kraja života. 

On je rekao da je to prečica za uvođenje gej brakova, kako to komentarišeš?

- On čovek ima svoju viziju. Ja ne znam šta političari misle i rade. Ali hajmo, da ginekolozi budu ginekolozi, pevači da rade svoj posao, a političari svoj. Neka svako radi ono za šta se školovao. Dajte da poštujemo jedni druge, da nam ne smeta što je neko druge opredeljenosti. Život je toliko surov, svi su postali negativni. 

Foto: 24sedam/Danica Božović
Seka Aleksić

Da li si dobijala neke stvari na šarm?

- Veoma često. To su tipa neke greške u saobraćaju. Nikada nisam nigde ušla preko reda. Ako sam ušla u poštu, ja čekam u redu, mene je sramota. Uvek im kažem: „Ma dosadno mi je kući, nemam šta da radim“. Glupo mi je da prođem preko reda. Simpatični su ljudi koji žele da mi daju nešto na protekciju, jer znam da to rade je vole mene i moju muziku. 

Ima li kod policije protekcije?

- Otkako sam bila uhapšena, ja od tada vozim normalno. Nisam bila u zatvoru, bila sam u pritvoru. Znate ono kad sedite na klupi, čekate sudiju i cupkate. Sećam se da je tada bio predsednik Boris Tadić i ide vest: „Estradna umetnica Svetlana Seka Aleksić uhapšena je jer je na autoputu Novi Sad-Beograd vozila 203 na sat“. A ja se mislim u sebi: „Vozila sam i više, ali niste slikali“. Od tada, ja se toliko plašim policije i vozim po propisima. Vežem se u kolima, savestan sam vozač. Ja sam tada bila navedena da vozim brzo. U smislu da su dvojica muškaraca iza mene dodavala gas i ja sam bila u fazonu: „Hoćemo da se trkamo?“ Međutim, op, stop!

Foto: 24sedam/Danica Božović
Seka Aleksić

Ko je bolji u kuhinji ti ili Veljko? 

- Jao on, ali nemojte da mu kažete. Počeo projekat „Majke i snajke“ i dolazim ja kući, Veljko spremio hranu. Ja drugi dan dolazim sa snimanja, on opet spremio hranu. Ja sam pomislila da on meni hoće da poruči: „Ženo, misliš li ti da spremaš nešto?“ Kad sam ja probala njegove burgere, ja nigde lepše nisam jela i od tada ne kuvam, samo kad moram. 

Imaš li kućnu pomoćnicu? 

- Ne. Kada je mama pored deteta, dete neće ništa drugo osim mamino. Mama presvlači, sve. Biti mama je najlepša stvar na svetu. Trudim se da budem prava mama, a ne mama na telefonu.

Da li te prepoznaju drugari tvojih sinova?

- Poneko dete me zna, ne svi. Jakov je u početku sve pitao: „Mama, a što oni hoće da se slikaju sa tobom“. Ja kažem: „Pa mama ti je na televizoru“. Sve mu je bilo konfuzno, a sada mu je jasnije i zove me Seka Aleksić. Uvek kaže: „Evo je Seka Aleksić!“ 

Šta ako tvoji sinovi odluče da budu pevači?

- Daj Bože! Ja nisam ona mama koja će decu da gura, a oni netalentovani, pa nit' korak napred, nit' dva nazad. Neka peva ako je talentovan, ako nije, neće pevati i tačka. 

Ceo intervju sa Sekom, i o tome kakav je njen suprug u četiri zida pogledajte u narednom video-snimku.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike