Mnoge naše poznate dame odlučile su se za vantelesnu oplodnju: Godinama su vodile bitku za potomstvo, a neke se još uvek bore

29.05.2022

13:06

0

Autor: Marija Mitić

Seka Aleksić i Ceca Ražnatović ovom metodom dobile su svoje dvoje dece

Mnoge naše poznate dame odlučile su se za vantelesnu oplodnju: Godinama su vodile bitku za potomstvo, a neke se još uvek bore
ceca seka goca - Copyright ATAImages/M.S./Antonio Ahel/G.G. Profimedia

Mnoge naše poznate pevačice podvrgle su se vantelesnoj oplodnji, budući da su imale problem sa začećem. Seka Aleksić nedavno je otkrila da se priprema za još jedan ovakav tretman u septembru, kako bi dobila treće dete, dok je i svoja dva sina - Jovana i jakova, takođe dobila vantelesnom oplodnjom.

- Sve neke greške koje napravimo kao roditelji kod prvog deteta, ispravljamo kod drugog, trećeg, četvrtog i petog. Nadam se da će da bude i petog. Nadam se, ja želim. U septembru opet planiram vantelesnu oplodnju. Šta god bude neka Bog da samo zdravlje.

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić

- Zamisli da rodim blizance. Koliko god da Bog da ja sam zadovoljna. Mada i da ne bude više, ja sam srećna i zadovoljna. Ostvarila sam se kao majka i to je ono što sam dugo želela - istakla je Seka ranije.

Osim nje, tu su i mnoge druge pevačice, poput Goce Tržan koja javno govori o tome i ne krije da na njeno psihičko stanje loše utiče to što su već brojne vantelesne oplodnje prošle neuspešno.

ATAImages/ A.A.
Goca Tržan

- Svaki put se nadate, a kada ne uspete, očekivano je da padnete. Međutim, ne želim da se predam, iako hormonske terapije koje prate proces nisu nimalo lake. Želim da verujem da je moguće, jer smatram da moj suprug i ja zaslužujemo bebu. Mnogo je važno da svemu tome pristupate pozitivno, pa čak i ako ne uspe, ne znači da smo on i ja manje vredni kao ljudska bića. Odavno sam se sa tim pomirila - govorila je Goca ranije za medije.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ivana Selakov

Ivana Selakov takođe je, posle deset godina borbe za potomstvo, ćerku Krunu dobila putem veštačke oplodnje.

- Odlučila sam se za vantelesnu pre svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. U Srbiji ima vrsnih profesionalaca u toj oblasti, koji su egal sa onima u svetu - rekla je jednom prilikom pevačica.

Među prvim poznatim damama sa naše javne scene na ovaj metod opredelila se Svetlana Ceca Ražnatović, koja je davnih devedesetih godina na ovaj način dobila i Veljka i Anastasiju.

Antonio Ahel/ATAImages
Ceca Ražnatović

- Oboje smo želeli decu. Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam otišla u bolnicu "Narodni front" na vantelesnu oplodnju. Moj pokojni suprug me je podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece - ispričala je Ceca, koja je 1995. rodila sina Veljka, a tri godine kasnije i ćerku Anastasiju.

Pevačica Sanja Maletić inače već godinama posećuje najbolje klinke u nameri da dobije dete, međutim, to joj još uvek ne polazi za rukom.

ATAImages/ A.A.
Sanja Maletić

 - Dokle god dišem, dokle god postoji bilo kakva šansa od Boga i prirode ja sam tu i odustati neću. Suprug i ja smo pokušavali više puta, nije uspelo. U današnje vreme brzo se živi, čovek nema vremena da se isplače i odboluje kada dođe kući iz bolnice nego odmah mora da ide dalje i završava druge stvari, druge obaveze - rekla je ona nedavno.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike