Sve recepte sam pokupila od svekrve: Bogata vaskršnja trpeza u domu Seke Aleksić: Veljko voli sarmu i ja mu je spremam

24.04.2022

10:41

0

Pevačica otkriva da se na najveći hrišćanski praznik u njihovoj porodici razmenjuju i pokloni

Sve recepte sam pokupila od svekrve: Bogata vaskršnja trpeza u domu Seke Aleksić: Veljko voli sarmu i ja mu je spremam
Seka - Copyright Instagram printscreen/seka_aleksic

Seka Aleksić vaskršnje praznike proslavlja u krugu porodice, kada vlada prava idila i harmonija. Pevačicine želje su da živi u miru i slozi, pa se na velike praznike miri s ljudima s kojima je u svađi.

- Ove godine kod kuće. Bićemo porodično, a imaćemo goste iz Hrvatske i Bosne. Sa sinovima ukrašavamo jaja i čekamo ovaj lep praznik - kaže Seka i otkriva koliko joj razgovor s duhovnikom pomaže da shvatite pravi smisao i suštinu praznika:

Instagram printscreen/seka_aleksic
Vaskrs u domu Seke i Veljka

 

- To ljudi u sebi ili imaju, ili nemaju. Veljko i ja se trudimo da na pravi način to dočekamo. Razgovore s duhovnikom imamo za intimnije i dublje stvari, koje nemaju veze s praznicima.

Seka i Veljko se trude da svojim naslednicima usade prave vrednosti i od malih nogu ih uče našim običajima.

- Suprug i ja se trudimo da ih vaspitavamo u tom duhu. Oni odrastaju u takvoj porodici, ali obaveza nas kao roditelja jeste u tome da treba na njih da prenosimo običaje i da ih učimo kvalitetnim pravim stvarima, da praštaju ljudima, da se mire, da ni sa kim nisu u svađi, da se trude da pomognu koliko mogu, a da ništa ne očekuju. Obojica vole da s tatom kade kuću - priča pevačica i otkriva ko je najčešće pobednik u kucanju jajima.

Instagram printscreen/seka_aleksic
Seka išarala jaja za Vaskrs

- Jakov je pobeđivao više puta. Deci je jako važno da njihovo jaje ne pukne, ali nama starijima je već svejedno.

Pevačica ne krije da joj se često vrate slike iz detinjstva kada je sa svojom porodicom obeležavala ovaj praznik. 

- Naravno. Čovek to, hteo ili ne, ne može da zaboravi. U detinjstvu je bilo drugačije. Moja majka se uvek trudila da ispoštuje svaki praznik zbog mene i tate i doprinese koliko je znala. Ja sam joj na tome beskrajno zahvalna, jer je to bilo i poštovanje prema mom ocu, volela je svoje i poštovala tuđe. Tako i mi treba da se ophodimo - priča Aleksićeva i otkriva šta za njenu porodicu predstavlja Vaskrs: 

Instagram printscreen/seka_aleksic
Vaskršnja dekoracija u domu Seke Aleksić

 

- Ovo je najveći praznik i mi ga u tom duhu i doživljavamo. Dugo unapred se dogovaramo, ali mi iznenađujemo goste, sprema se hrana više nego što se uobičajenim danima sprema. Želim svakog da iznenadim. Veljko, recimo, voli domaću sarmu koju pravi njegova majka, pa salate, i ja sam naučila od svekrve kako se prave ti recepti i spremam ih na Vaskrs - kaže Seka i otkriva koje su to njene vaskršnje želje?

- Uobičajene. Da svi budu zdravi, ukoliko smo s nekim u zavadi, da oprostimo jedni drugima i da ne pravimo više takve greške. Ne treba priželjkivati želje koje nisu moguće i koje sebi ne treba da ispunimo - kazala je Seka za Kurir.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike