Isplivali šokantni dokazi: Da li je ovo konačna potvrda da je Milo Đukanović šef Zviceru, preko Lazovića?

29.11.2023

16:06

0

Potom mu prosleđuje fotografije na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava

Isplivali šokantni dokazi: Da li je ovo konačna potvrda da je Milo Đukanović šef Zviceru, preko Lazovića?
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube MUP Tanjug/Strahinja Aćimović

Početkom oktobra 2020. godine Petar Lazović poslao je Radoju Zviceru fotografiju Mila Đukanovića, uz reči da šef poručuje kako državu neće dati bez muke velike.

Sada uhapšeni policajac objašnjavao je vođi kavačkog kriminalnog klana i da je sa ocem Zoranom bio na proslavi povodom rođenja unuka tadašnjeg predsednika države.

- Šef dobio unuka - šalje Lazović 3. oktobra 2020. godine oko 18 sati Radoju Zviceru.

To je činio preko kriptovane Skaj aplikacije, proizlazi iz transkripata koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL). 

Đukanović nije odgovorio na pitanja podgoričkih Vijesti o posrednoj komunikaciji sa Zvicerom, niti da li su mu mlađi ili stariji Lazović objašnjavali da je Zvicer dobar i da je komita. 

Printscreen/Libertas
 

Komita je brat

Pola sata nakon prve poruke, bivši agent  crnogorske tajne službe objašnjava šefu organizovane kriminalne grupe da ga je hvalio pred Đukanovićem, ali i drugima koji slave rođenje njegovog unuka.

- Kažem pred svima Komita je brat pravi, a šef kaže - postoje li još komite? Ja kažem verujte nikad jače nisu bile i ako nismo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću - piše Zviceru u to doba pripadnik najznačajnijeg policijskog sektora za borbu protiv mafije, kojim je rukovodio njegov otac.

Zviceru potom prenosi atmosferu sa proslave, ali i konstatuje da se Milo “veseli” i “pije”. 

Profimedia
 

- Šapuće nešto sa Z, muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi kralj, veli nećemo je dat bez muke velike, na državu misli- prepričava mu mlađi Lazović  konverzaciju sa tadašnjim predsednikom Crne Gore. 

Nakon Zvicerove packe, objašnjava da on insistira da ga pominje, jer moraju “da svi znaju”. Potom mu prosleđuje fotografije na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava, uz objašnjenje: 

Printscreen/Youtube
 

 - Bliže ne može...

- Šef sad priča sa Z za tebe, i Z mu kaže da si sa Tiagom (najverovatnije Darko Šarić) i da ono što vidi i čuje smatra da si pravi momak. Preneseno od A do Š. Eto tako - piše policajac vođi kavčana.

Lazović je sa Zvicerom i pripadnicima kavačkog klana često pominjao Đukanovića, a to je činio i odbegli policajac Ljubo Milović.

U porukama koje je Lazović razmenio sa njim pominju se odnosi u Demokratskoj partiji socijalista, ali i kako je Đukanović “shvatio” ko je Veselin Veljović i distancirao se pre kongresa od njega i Duška Markovića

Ljubo Milović, Foto: Liberetas
 

SDT je u januaru podigao optužnicu protiv tog uhapšenog službenika tajne policije, Zvicera i Milana Vujotića.

U istom predmetu okrivljeni su i Milović, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima tužilačkog akta, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na saradnju sa kavčanima

24sedam/Profimedia
 

Tokom iznošenja odbrane, negirao je izvršenje krivičnih dela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao.

Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike