Za cenu od milion evra: Milovi puleni iz DPS-a prodali vredno zemljište, koje se nalazi u Beogradskoj ulici

10.11.2023

16:20

0

Zemljište koje je DPS prodala građevinskoj kompaniji iz Danilovgrada nalazi se u Beogradskoj ulici

Za cenu od milion evra: Milovi puleni iz DPS-a prodali vredno zemljište, koje se nalazi u Beogradskoj ulici
Danijel Živković - Copyright Printscreen/Youtube/DPS Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) je za milion evra prodala zemljište u centru Podgorice kompaniji Eurozoks, koja na toj lokaciji planira da izgradi stambeni objekat.

Zemljište koje je DPS prodala građevinskoj kompaniji iz Danilovgrada nalazi se u Beogradskoj ulici, na ekskluzivnoj lokaciji ispod brda Gorica i pored prostorija kompanije Montenegro erlajns. Dve parcele ukupne površine 1.119 kvadrata obuhvataju parking nekadašnjeg nacionalnog avioprevoznika koji je u stečaju, zelenu površinu i pomoćni objekat od 84 kvadrata koji prema katastarskoj evidenciji nema dozvolu.

Stanari susednih zgrada u Beogradskoj ulici tražili su od uprave Glavnog grada da zaustavi projekat, navodeći da će ostati bez zelene oaze u centru grada. Beogradska ulica se nalazi u graničnoj zoni zaštićenog područja Parka prirode Gorica i prepoznatljiva je po drvoredima višedecenijskih četinara.

Predstavnica stanara koji žive u susedstvu Tatjana Babović tvrdi da bi izgradnja nove zgrade u Beogradskoj ulici pogoršala uslove života stanovnicima tog diela grada. 

Iako formalno nije više predsednik stranke, Milo Đukanović se i dalje smatra neformalnim šefom ove partije, koji i dalje predstavlja isključivi autoritet za njegove naslednike na čelu partije. Umesto Đukanovića, sadašnji šef DPS-a na papiru i v.d. predsednika je Danijel Živković. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike