Ovako se Zvicer slikao za "skaj" aplikaciju: Najtraženiji "kavčanin" našao utočište na jednoj od tri tačke "trougla smrti"? (FOTO)

22.10.2022

18:45

0

"Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen"

Ovako se Zvicer slikao za "skaj" aplikaciju: Najtraženiji "kavčanin" našao utočište na jednoj od tri tačke "trougla smrti"? (FOTO)
Radoje Zvicer Trougao - Copyright Foto: Mape/MUP

Radoje Zvicer, označen kao vođa "kavačkog klana", godinama je već nedostupan istažim organima koji tragaju za njim, a javnost je imala prilike da ga vidi samo preko fotografija koje s vremena na vreme procure sa šifrovane aplikacije "skaj".

Tako je obelodanjena i ona koje se našla u prepisakama između njega i bivšeg policajca Petra Lazovića, pod kodnim imenom "Komandos", koji je uhapšen upravo zbog odavanja poverljivih informacija pripadnicima "kavačkog klana" i zaštite koju im je pružao.

Printscreen/Libertas
Marko Miljković, Belivuk, Zvicer, Lazović i Milović

Većina onih koji su mu bili najbliži saradnici, iz podzemlja, ali i bezbednosnih struktura, našli su se iza reštaka. Međutim, od Zvicera, zvanično, nema ni traga.

Poslednje informacije koje je javnost imala, a koje su se ispostavile kao lažne, je da jevođa "kavčana" ubijen u Panami. Danima se spekulisalo da li je zaista u pitanju on, pa da li je i time stavljena tačka na krvavi kokainski rat između njegove kriminalne grupe i suprotstavljenih "škaljaraca". Ipak, prema poslednjim informacijama demantovani su navodi o njegovom ubistvu, a njegov blizak saradnik i vođa "kavačkog ogranka" u Beogradu, Veljko Belivuk, je na ročištu koje je održano njemu i njegovoj grupi za sedam surovih ubistava, ove navode i potvrdio.

- Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u ponedeljak u Specijalnom sudu u Beogradu.

S tim u vezi, pretpostavlja se da se Zvicer krije na jednoj od tri tačke "trougla smrti", na relaciji Beograd - Peć - Istanbul.

Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija
Radoje Zvicer

Od ubistva navodnog vođe "škaljarskog klana", Jovana Vukotića, 8. septembra u Istanbulu spekuliše se da je Zvicer u to vreme boravio u Turskoj, kao i da je zvanično postojao kavački klan u Turskoj, udružen sa tamošnjom organizovanom kriminalnom grupom, najačom na Bosforu.

Istražni organi tako već mesec i po dana očekuju samo dva scenarija. Da vest o Zvicerovom ubistvu ovoga puta ne bude lažna ili da konačno dolija i počne suđenje za sve njegove zločine, kao što je počelo njegovim saradnicima.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike