Optužen Zvicer! Na listi još 20 "kavčana"

15.09.2023

10:22

0

Autor: 24sedam

U optužnici šverc droge, odavanja tajnih podataka, pranje novca...

Optužen Zvicer! Na listi još 20 "kavčana"
Copyright Printscreen/Mup

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Dejana Kneževića i još 17 osoba zbog neovlašćene proizvodnje droga, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja.

To je saopštio portparol Specijalnog državnog tužilaštva i državni tužilac Vukas Radonjić, a među optuženima su i Vladimir Bajčetić, koji je uhapšen pre nekoliko meseci, ali i bivši policajac Ivan Stamatović, kao i Nebojša Bugarin.

Dejan Knežević je bivši pomoćnik direktora Uprave policije, a uhapšen je zbog odavanja tajnih podataka. Optužen je i Božidar Jabučanin koji je pominjan kao vlasnik hotela Podgorica. Među optuženima je i Milo Božović, predsednik Opštine Budva i nekadašnji policajac Mileta Ojdanić.

Na spisku optuženih je i Dražen Milović koji je pre nekoliko meseci uhapšen u Rusiji i u toku je postupak ekstradicije.

- Optužnica je predata protiv 21 okrivljene osobe i to protiv Lj.M, M.O, I.S, N.B, P.L, M.P, B.J, M.M, A.K, V.B, G.S, D.M, F.Z, I.N, T.A, M.N, D.K, M.B, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M, M.O, I.S, N.B, P.L, M.P, B.J, M.M, A.K, V.B, M.N, R.Z, D.M, F.Z, M.B. i I.M, za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko četiri tone i 300 kilograma kokaina, protiv Lj.M, I.S, M.O, B.J. i M.N, za krivična dela pranje novca - oko sedam miliona evra, protiv M.M, A.K. i Lj.M, za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K. za krivična dela odavanje tajnih podataka i protiv D.K. za krivično delo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike -  saopšteno je iz Tužilaštva.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O, M.P, V.B, T.A, D.K, M.B. i I.M. produži pritvor, a da se okrivljenima Ljubu Miloviću, Zviceru, M.N, I.S, A.K, I.N, N.B, B.J, M.M, D.M. i F.Z, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike