Vlada Srbije donirala Mostaru dovoljno testova za godinu dana!

27.01.2022

14:28

0

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić ovom gradu 21. oktobra prošle godine

Vlada Srbije donirala Mostaru dovoljno testova za godinu dana!
laboratorija profimedia-0651326314 - Copyright 24sedam/Profimedia

Vlada Srbije uputila je gradu Mostaru kao donaciju 60.000 univerzalnih transportnih medijuma sa dva brisa za PCR testiranje na koronavirus.

Transportni medijumi, koji su danas krenuli put Bosne i Hercegovine, predstavljaju neophodnu komponentu u svim protokolima za testiranje na kovid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje.

Na ovaj način će usluge koje pruža zdravstveni centar u Mostaru biti unapređene, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na adresama onih koji su stariji i ugroženi, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Imajući u vidu da je potrošnja grada Mostara u proseku 4.500 transportnih medijuma mesečno, Vlada Srbije je ponosna što će ova količina biti dovoljna Mostarcima tokom narednih godinu dana.

Vlada Srbije se nada da će ova donacija pomoći gradu da se što uspešnije izbori sa pandemijom u narednom periodu.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić ovom gradu 21. oktobra prošle godine.

Brnabićeva je tada posetila srpsku zajednicu u Mostaru. Tom prilikom predsednica Vlade Srbije sastala se sa potpredsednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, sa kojima je ova donacija dogovorena i na kraju realizovana.

Srbija je od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regiona medicinskim materijalom, lekovima, zaštitnom opremom i vakcinama, koje su svakako bile najpotrebnije našim susedima u prethodnih godinu dana.

Vlada Srbije se ponosi činjenicom što su građani regiona mogli da se vakcinišu u našoj zemlji u trenutku kada u njihovim zemljama vakcine nisu bile dostupne, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike