Mama iz Amerike naplaćuje gostima dolazak: Uračunavam sve - od sapuna do korišćenja flomastera (VIDEO)

13.06.2024

21:16

0

Autor: V. I.

Roditelji dece koja dođu u goste plate, ali se nikad više i ne vrate

Mama iz Amerike naplaćuje gostima dolazak: Uračunavam sve - od sapuna do korišćenja flomastera (VIDEO)
Copyright Freepik /Printscreen TikTok

Mama poznata po svojoj štedljivosti izazvala je priličnu kontroverzu tako što je drugom roditelju naplatila dolazak deteta u goste. Ova mama, koja pažljivo prati sve troškove u kući,izazvala je burne reakcije na mreži i u svojoj lokalnoj zajednici otkrivajući da naplaćuje stvari koje deca koriste dok posećuju njen dom da bi se igrala s njenim sinom.

Šokantni troškovi

Brajana Vajmar je detaljno objasnila šta sve fakturiše drugim roditeljima, uključujući grickalice i  sapun koji se koriste tokom pranja ruku. Situacija je eskalirala kada je poslala zahtev za naplatu 36 dolara drugoj mami.

Gostoljubivost pod znakom pitanja

Ova 33-godišnja stanovnica Monroa u Vašingtonu, SAD, našla se usred žestoke debate i dobila sarkastične pohvale za svoju „gostoljubivost“. Brajana je izjavila: „Roditelji su šokirani, zbunjeni, ljuti, govoreći da više neće slati svoju decu kod nas. Ljudi su bili veoma kritični - uopšte se ne slažu sa ovom metodom.“

 

@goodbyetwenties I think this is a perfectly justified request after a play date. #Satire #PlayDate #momfriends #aita ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

 

Razlozi za naplaćivanje

Mami dvoje dece ova ideja da počne da naplaćuje došla je kada su cene počele da rastu, što je finansijski uticalo na nju zbog rastućih troškova života. Da bi uspostavila svoj sistem naplate, pažljivo je napravila tabelu kako bi osigurala da su njene cene razumne i opravdane. Uprkos sporu sa jednom majkom, ona je potvrdila da je njen zahtev od 35 dolara na kraju plaćen.

Detaljna naplata

U ovom konkretnom slučaju, njen račun je uključivao naknade za grickalice, voće, piće i upotrebu sapuna. Pored toga, naplatila je 45 minuta korišćenja električne energije, naknadu za čišćenje zbog prosutog soka, pa čak i 10 minuta korišćenja flomastera.

Odbrana odluke

Braneći svoju odluku, Brajana je objasnila: „Hrana sada postaje toliko skupa, da sam stalno morala da dokupljijem grickalice svojoj deci jer su svi njihovi prijatelji dolazili da se igraju u našoj kući. Imam veoma detaljnu tabelu koja prati sve grickalice koje moja deca redovno konzumiraju i zalihe koje koriste. Shvatam koliko košta svaki predmet ili tečni sapun. Na primer, izmerila sam koliko teži svaki put kad koristite tečni sapun. Zatim sam izračunala cenu na osnovu cene boce sapuna.“

Brajana je takođe rekla da ju je u prošlosti optužio drugi roditelj nakon što je njen sin slučajno razbio nešto u njihovoj kući i da je to morala uredno da plati.

Reakcije na TikToku

Njen video, koji detaljno opisuje ovu praksu naplate, prikupio je preko tri miliona pregleda na TikToku, izazvavši širok spektar reakcija. Jedan gledalac je prokomentarisao: "Čekaj šta?!?!? Ovo mora da je šala. Niko to zapravo ne bi uradio." Drugi je čvrsto rekao: "Kada zovete u posetu, troškovi su na vama." U međuvremenu, neko drugi je kritikovao njeno pedantno knjigovodstvo kao "savršen način da prekinete sva prijateljstva svom sinu".

Mnogi drugi su situaciju odbacili kao "šalu", što bi mogao biti slučaj otkako je Briana svoj sada viralni video označila heštegom "Satire".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike