Legendarna Katrin Denev otkriva tajnu prelepe kože u devetoj deceniji: Ovo piće je ključ

01.06.2024

06:38

0

Autor: V. I.

Nekada su najjednostavniji saveti - najdelotvorniji

Legendarna Katrin Denev otkriva tajnu prelepe kože u devetoj deceniji: Ovo piće je ključ
profimedia-0620914386 - Copyright Katrin Denev/Profimedia

Prošle nedelje u Kanu, glumica Katrin Denev privukla je brojne fotografe koji su želeli da je ovekoveče. Francuska ikona, koja već ima 80 godina, godinama privlači pažnju zbog svog mladalačkog izgleda. Povodom filma "Marcello Mio", posvećenom Marčelu Mastrojaniju, čija se 100-godišnjica rođenja obeležava ove godine, bila je sa ćerkom Kjarom Mastrojani na čuvenom crvenom tepihu u Kanu, gde su se svi divili njenoj kosi i tenu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE (@ellefr)

 

U intervjuu za Into the Gloss Katarin je otkrila piće koje je ključ njenog blistavog tena: "Svako jutro pijem limunov sok. Mislim da je veoma dobar za moju kožu," rekla je ona novinarima.

Nije tajna da je limun citrusno voće koje ima mnoge zdravstvene prednosti. Kada se razblaži vodom i konzumira nakon buđenja, poznato je da stimuliše imuni sistem, a takođe je i antibakterijski. Osim što hidrira telo, ispijanje limunade takođe čisti kožu. Zahvaljujući svojim detoksikacionim i diuretičkim svojstvima, citrusi pomažu da koža ostane zdrava i blistava.

Freepik
 

Prednosti limunovog soka za kožu

Hidratacija i detoksikacija: Limunada pomaže u hidraciji tela, što je ključno za održavanje zdrave kože. Detoksikaciona svojstva limuna pomažu u eliminaciji toksina iz tela, što rezultira čistom i blistavom kožom.

Vitamin C za mladalački izgled: Vitamin C, koji je obilan u limunovom soku, pomaže u smanjenju bora i staračkih pega. Ovaj snažni antioksidans pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, što doprinosi zdravijoj i mlađoj koži.

Antibakterijska avojstva: Limunov sok je prirodni antibakterijski agens koji može pomoći u borbi protiv akni i drugih kožnih problema.

Svetlija koža: Limunov sok, ako se nanosi na kožu, može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije i posvetljavanju tamnih mrlja, čineći ten ujednačenijim i svetlijim.

Jednostavna priprema limunovog soka

Priprema limunovog soka je jednostavna:

  • Iscedite sok iz pola limuna u čašu mlake vode.
  • Pijte na prazan stomak svako jutro.

Ovaj jednostavan ritual može imati značajne benefite za vašu kožu i opšte zdravlje.

Profimedia
 

Dodatni saveti za negovanu kožu

Osim ispijanja limunovog soka, Katrin Denev takođe preporučuje sledeće:

Redovna hidratacija iznutra: Pijte puno vode tokom dana kako bi vaša koža ostala hidrirana.

Zdrava ishrana: Konzumirajte hranu bogatu antioksidansima, vitaminima i mineralima koji pomažu u očuvanju zdravlja kože.

Zaštita od sunca: Uvek koristite kremu sa zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka.

Primena ovih saveta može vam pomoći da postignete zdravu i blistavu kožu, baš kao što to čini legendarna Katrin Denev. Pokušajte uvrstiti limunov sok u svoju jutarnju rutinu i uživajte u prednostima koje donosi za vašu kožu i opšte zdravlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike