Tajne dugovečnosti: Životne lekcije od žene koja je napunila 105 godina (VIDEO)

18.09.2023

06:54

0

Autor: K. B.

Džojs King, koja je nedavno napunila 105 godina, podelila je nekoliko tajni svoje dugovečnosti

Tajne dugovečnosti: Životne lekcije od žene koja je napunila 105 godina (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Rođena 1918. godine u Radstoku u Somersetu, ova inspirativna dama istakla je da je fizička aktivnost bila ključna za njen dug i ispunjen život.

Kao mlada žena, Džojs i njen suprug Erik preselili su se u Bristol, gde je radila kao frizerka pre nego što je postala domaćica nakon rođenja ćerke Vivijen. Njen život bio je obogaćen aktivnostima kao što su baštovanstvo, cvećarstvo i ples, a takođe je održavala aktivan način života.

 

 

Džojs je otkrila da nikada nije sledila stroge dijete i uživala je u ukusnoj hrani. Na pitanje o tajni svoje dugovečnosti, Džojs je istakla tri ključne stvari. Prva je bila njena redovna fizička aktivnost, uključujući časove fitnesa i šetnje na otvorenom, gde je uživala u suncu i uređivanju bašte.

Druga važna komponenta bila je vera, jer je Džojs celog života redovno išla u crkvu. Trenutno živi u staračkom domu Rosedejl Haus, gde je proslavila svoj 105. rođendan u društvu prijatelja. Treća je što je uvek osećala, i dalje oseća radost u malim stvarima, poput poseta manikira i frizera koje joj organizuju osoblje doma.

Ovaj divan primer dugovečnosti pokazuje da aktivnost, vera i radost u malim stvarima mogu doprineti srećnom i dugom životu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike