"Ljubavni" skuter bivšeg francuskog predsednika prodat na aukciji po dvostruko višoj ceni: Skandal koji ga je skupo koštao

30.05.2024

12:16

0

Autor: K. O.

Političko-ljubavna zavrzlama koja je okončana brakom

"Ljubavni" skuter bivšeg francuskog predsednika prodat na aukciji po dvostruko višoj ceni: Skandal koji ga je skupo koštao
Bivši francuski predsednik Fransoa Holand - Copyright Profimedia

Skuter bivšeg francuskog predsednika Francoisa Hollandea, na kojem je snimljen kako noću odlazi kod ljubavnice, prodat je na aukciji za više od 20.000 evra, što je dvostruko više od početne cene, piše Guardian.

Skuter je u nedelju kupio kolekcionar prestižnih i istorijskih vozila. Taj je skuter postao poznat zbog skandala kada je Hollande snimljen kako se vozi na njemu tokom noći dok ide u posetu svojoj ljubavnici Julie Gayet 2014. godine.

Hollande je tada živeo s partnerkom, novinarkom Paris Matcha Valérie Trierweiler, koja je za njegovu aferu sa glumicom saznala tek noć pre objavljivanja fotografija u časopisu slavnih Closer.

Profimedia
 

Fotografija na skuteru mu napravila probleme

Međutim, nije otkriće da je francuski predsednik tajno posećivao svoju ljubavnicu skandalizovalo naciju, naviknutu na tajni život svojih političara, već činjenica da je to činio na skuteru Piaggio MP3 125cc. Slika Hollandea s kacigom u tamnom odelu i crnim svečanim cipelama na skuteru napravila mu je političku štetu.

Profimedia
 

Skandal nazvan "Gayetgate" tutnjao je nekoliko nedelja. Trierweiler je primljena u bolnicu zbog "iscrpljenosti", Hollande je objavio da je njihova veza gotova. Ipak je odlučio da se ne kandiduje za reizbor 2017. A onda se i oženio sa Gayet 2022. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike