Na ovoj destinaciji ćete osetiti najuzvišenija duhovna iskustva

09.08.2023

19:14

0

Autor: K. B.

U dubokom srcu Indije leži jedno od najsvetijih i najduhovnijih mesta na svetu - Varanasi

Na ovoj destinaciji ćete osetiti najuzvišenija duhovna iskustva
Varanasi - Copyright Profimedia

Ovaj drevni grad smešten na obali svete reke Gange već vekovima privlači hodočasnike, tragače za duhovnošću i putnike u potrazi za dubokim iskustvima.

Varanasi, takođe poznat kao Benares, je svetilište hinduizma i jedno od sedam svetih gradova prema hinduističkim učenjima. Ovde se veruje da svaki korak na obali Gange može da oslobodi dušu od karme i obezbedi oslobađanje od večnog ciklusa reinkarnacije.

Profimedia
 

Posmatranje rituala kupanja i molitava koje se obavljaju duž reke Gange pruža poseban duhovni doživljaj. Ljudi dolaze da se okupaju u svetoj reci u nadi da će im to doneti duhovno pročišćenje i izbavljenje od greha. Pored toga, ceremonije zapaljivanja mrtvih na obalama reke, praćene molitvama i mantrama, predstavljaju prelaz duša u sledeći svet prema hinduističkim verovanjima.

On je takođe dom brojnih hramova, manastira i ashrama u kojima se praktikuju različite duhovne vežbe, meditacije i učenja. Šetnja kroz uske uličice ovog grada vam omogućava da doživite bogatu tradiciju, svedočite raznim duhovnim obredima i stupite u kontakt sa mudrošću starih učitelja.

Ovaj grad nije samo mesto duhovnih aktivnosti, već i centar umetnosti, muzike i filozofije. Posetom Varanasiju, imaćete priliku da se uronite u bogatu kulturnu scenu, gde ćete moći da čujete tradicionalnu indijsku muziku, učestvujete u umetničkim radionicama i istražite lokalne pijace.

Pixabay

Uprkos svojoj intenzivnoj duhovnoj prirodi, nije samo za vernike. Ovaj grad pruža svim posetiocima priliku da osete duboku povezanost sa svetom i da se suoče sa univerzalnim pitanjima o životu i smislu.

Zaista, ovo je destinacija koja ne samo da pruža putovanje kroz prostor, već i kroz dubine duše. Ovde će svaki posetilac doživeti jedinstvena duhovna iskustva koja će ostaviti neizbrisiv trag u njihovim srcima i dušama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike