Vaše omiljeno mesto za piće otkriva mnogo toga o vama: Da li ste depresivac, ekstrovert ili zračite samopouzdanjem?

11.03.2024

20:25

0

Autor: K. B.

Prema narodnom verovanju, ono šta i gde konzumirate može otkriti nešto o vašoj ličnosti

Vaše omiljeno mesto za piće otkriva mnogo toga o vama: Da li ste depresivac, ekstrovert ili zračite samopouzdanjem?
Copyright Profimedia

Često se smatra da su ljubitelji viskija samopouzdani, dok oni koji biraju pivo znaju kako se opustiti. Ali, može li stvarno vaš izbor pića reći nešto dublje o vama?

Nedavno vođena studija pod vodstvom psihologa Petera K. Džonsona sugeriše da možemo izvući zaključke o ličnosti ne samo gledajući što ljudi piju, već i gde preferiraju piti.

Oni koji uživaju u viskiju često su samopouzdani, dok su ljubitelji vina ili jabukovače pristupačni, društveni i skloni ispijanju van kuće. Ljubitelji piva, sa druge strane, često uživaju u jednostavnim užicima i gledaju na neugodne situacije kao prolazne, navodi se u studiji.

Profimedia
 

Naučnici iz Australije otkrili su vezu između omiljenog pića i karaktera osobe. Istraživanje koje je vodio Peter K. Džonsona uključilo je 1.232 ispitanika, podjednako raspoređenih prema polu.

Ispitanici su odgovarali o omiljenom piću, ali i o mestu gde najviše vole da konzumiraju alkohol. Oni koji preferiraju dom su, prema istraživanju, skloniji tuge i pesimizmu u poređenju sa onima koji izlaze u javne prostore.

Naučnici tvrde da su konzumenti koji uživaju u alkoholu kod kuće skloniji depresiji, sugerirajući da im konzumacija alkohola na tom mestu pomaže suočiti se sa negativnim emocijama.

Profimedia
 

S druge strane, sudionici koji biraju žestoka pića i nazdravljaju izvan kuće otvoreniji su za zabavu i druženje sa prijateljima. Iako je nekima od njih ispijanje alkohola kod kuće nezamislivo, Džonson i njegov tim zaključuju da procena nečije ličnosti na temelju omiljenog pića nije dovoljna za stvarno razumevanje nekoga.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike