Priča koja tera suze na oči: "Internet tata" snima savete za svu decu kojoj fali otac (VIDEO)

31.01.2024

11:13

0

Autor: V. I.

Njegov YouTube kanal prati skoro pet miliona ljudi i mnogima je pomogao

Priča koja tera suze na oči: "Internet tata" snima savete za svu decu kojoj fali otac (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

U savremenom društvu, fenomen života dece bez muškog roditelja postaje sve izraženiji. Promene u porodici, povećan broj razvoda, kao i različite druge okolnosti, doprinose tome da sve veći broj dece odrasta bez prisustva oca ili muške figure u svom životu. Ovaj trend donosi brojne izazove, kako za decu tako i za samohrane majke ili staratelje. Nedostatak muškog uzora može da utiče na njihov socijalni i emocionalni razvoj, kao i na formiranje identiteta.

 

 

U ovakvom kontekstu, inicijative poput one koju je pokrenuo Rob Keni postaju izuzetno značajne. On je, naime, napravio je YouTube kanal "Dady, how do I?" ("Tata, kako da?"), s ciljem pružanja podrške i smernica deci koja rastu bez tate u porodici. Njegov kanal, koji prati skoro pet miliona ljudi, nudi širok spektar saveta, od praktičnih veština, kao što su vezivanje kravate, brijanje lica, bacanje lopte, kuvanja pirinča, do složenijih tema, poput upravljanja finansijama, a sve to je prezentovano na topao i pristupačan način koji imitira očinske savete.

Kenijev rad odražava duboko razumevanje izazova sa kojima se suočavaju deca bez muškog roditelja, te pruža dragocenu podršku u oblikovanju njihovog odrastanja i razvoja.

 

 

Keni, poznat pod nadimkom Internet Tata, kaže da je motivacija za njegov YouTube kanal proizašla iz teškog detinjstva nakon što je njegov otac napustio njihovu porodicu kada je bio tinejdžer. On i njegovo sedmoro braće i sestara želeli su da imaju nekoga ko će ih naučiti osnovnim veštinama preživljavanja.

Keni je odavno oprostio svom ocu i počeo je da snima video-zapise tokom pandemije, kako bi ih podelio sa svoje dvoje odrasle dece, Kristinom i Kajlom, misleći da će ih oni možda jednog dana preneti svojim unucima.

Pored svog popularnog YouTube kanal, Keni je napisao novu knjigu, "Dad, How Do I?: Practical 'Dadvice' for Everyday Tasks and Successful Living" (Tata, kako da?: Praktični očinski saveti za svakodnevne zadatke i uspešan život) sa 50 praktičnih vodiča i korisnih crteža.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike