Bračni par umetnika prodao ogroman atelje i kupio čamac: Nikad nismo na istom mestu duže od 14 dana (VIDEO)

18.11.2023

19:23

0

Autor: V. I.

Neobičan život po engleskim kanalima ima svoje dobre, ali i izazovne strane

Bračni par umetnika prodao ogroman atelje i kupio čamac: Nikad nismo na istom mestu duže od 14 dana (VIDEO)
Mihaela Kords - Copyright Printscreen/YouTube

Britanka Mihaela Kords je pre tri godine sa svojim suprugom Marlonom donela neobičnu odluku - prodaće svoju veliku staru kuću sa dva velika atelja i zajedno s psom Mablijem preseliće se na brod. Reč je o uskom čamcu dužine 18 metara kojim plove po engleskim kanalima. Ovakav nomadski način života sa sobom nosi i lepe, ali i one manje lepe trenutke

Izazov života u tako malom prostoru

"Oboje smo imali velike umetničke studije u našoj staroj kući, ali kada smo se preselili na brod, mogli smo da donesemo samo nekoliko predmeta jer smo morali da se odreknemo većine alata i umetničkog materijala", započinje priču Mihaela.

"Ponela sam samo svoj razboj, a Marlon nekoliko dleta. Tokom poslednje dve godine smo zaista dobro iskoristili prostor - moj razboj i točak za predenje su mobilni, a Marlonov radni sto je takođe sklopiv i staje ispod našeg solarnog panela. Sva moja vuna je uskladištena u kutijama, a držim je čak i ispod kreveta. Marlon pronalazi svoja drva od opalih grana i odlaže ih na krov", opisuje ona njihov život.

Stopljeni s prirodom

Mihaela svakodnevno na društvenim mrežama deli detalje svog života na plutajućem domu, a pošto im licenca za čamac dozvoljava da ostanu na istom mestu do dve nedelje, žive pravim nomadskim načinom života.

"Stalan boravak u prirodi je veoma inspirativan za naš rad. Slušanje ptica, nežno udaranje vode o naš uski čamac, osećanje povetarca na našoj koži definitivno je toliko očaravajuće da smo u stanju da unesemo svu ovu magiju u naše kreacije. Ponekad može biti izazovno kada su alati i vuna svuda u čamcu, ali zbog toga toliko uživamo u istraživanju prelepih vodenih puteva dok radimo svoj posao", opisuje ona.

Unutrašnjost se ne razlikuje od obične kuće

Kada uđete u čamac, prva soba koju vidite je kuhinja - ima drvene ormariće, šporet, sudoperu, pa čak i mašinu za pranje veša. Na nju se nadovezuje dnevna soba s rukotvorinama vlasnika. Iako je čamac uzak, kupatilo  je prostrano, a ima i tuš-kabinu.

U spavaćoj sobi osim bračnog kreveta ima i privatni balkon. Sve sobe prave udobnu atmosferu, uglavnom zbog neutralnih boja, prirodnog svetla i ukrasnih predmeta umetničkog para.

Nije sve tako idilično

Problem joj predstavlja jedna tako uobičajena stvar na koju većina nas ne obraća pažnju, a to je primanje i slanje pošte i paketa. Mihaela, koja zarađuje za život predenjem i tkanjem vune, mora pažljivo da organizuje svoje porudžbine i isporuke.mesecima unapred.

 

 

"Mnogi ljudi poput nas dobijaju poštu kod prijatelja ili porodice, što je odlično i mnogo jeftinije rešenje ako imate tu opciju. Mi nemamo“, dodala je ona. Ipak, taj izazov je minoran u odnosu na lepotu kojoj svakog dana svedoče i ne planiraju to da promene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike