Porodica sa 17 dece: Ne planiramo zaustavljanje dok menopauza ne dođe! (FOTO/VIDEO)

29.05.2023

17:46

0

Autor: K. B.

Peti i Karlos Hernandez već su blagosloveni sa 17 dece, ali njihova želja za proširenjem porodice ne jenjava

Porodica sa 17 dece: Ne planiramo zaustavljanje dok menopauza ne dođe! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pixabay

Peti Hernandez (40), vlasnica kompanije za čišćenje, živi u Severnoj Karolini u SAD sa suprugom i poslovnim partnerom Karlosom (39) i 17 dece. Kada je Peti stigla u porodilište da se porodi 17. put, medicinska sestra je uzviknula: "Peti, vratila si se ponovo!"

Odrastajući sa braćom i sestrama, Peti je oduvek želela da bude majka. Nakon što je upoznala Karlosa u crkvi 2006. godine, počeli su da pokušavaju da dobiju decu. Posle dve godine, Peti je zatrudnela sa prvim sinom Karlosom Juniorom, koji danas ima 14 godina. Kada su se ona i Karlos venčali 2010. godine, imali su samo njega.

- Ali posle toga jednostavno nisam mogla da se zaustavim - kaže Peti.

Nakon Karlosa, usledili su Kristofer (13), blizanci Karla i Kejtlin (12), Kristijan (11), Selest (10), Kristina (9), blizanci Kalvin i Ketrin (8), Kerol (6), blizanci Kejleb i Kerolajn (5), Kamila (4), Šarlot (3), Kristal (2), Klejton (1) i sada Hanan.

 

 

Iako nisu planirali da imaju toliko dece, Peti i Karlos ne koriste nikakvu kontracepciju, pa su sada roditelji 17 dece.

- Prve godine su proletele kroz vrtlog pelena, hrane i veša. Ali od samog početka sam uživala u majčinstvu, a tetka mi je uvek pomagala oko dece. U početku su mi trudnoće i porođaji bili lakši, ali sada, s obzirom na moje godine, sve je malo teže. Poslednja trudnoća je bila najteža. Bila sam iscrpljena i svaki dan je bio izazov. Porodila sam se 26. februara ove godine, nakon 16-satnog porođaja - priča Peti, ističući da je Karlos uvek uz nju.

Kada je bila u bolnici, osećala se kao da je na odmoru jer je bilo lepo kada se neko drugi brine o njoj.

- Karlos i ja smo se šalili da je bolnica jedino mesto gde možemo da sednemo i razgovaramo. Kada smo se vratili kući, starija deca su bila od velike pomoći, menjala su pelene Hananu i tešila ga kada je plakao - kaže Peti.

Sada je ova majka zauzetija nego ikada pre. Tokom dana, Peti ostaje kod kuće i obavlja kućne poslove, dok Karlos odlazi na posao u njihovu firmu. Vođenje petosobne kuće zahteva vojničku organizaciju kako bi sve bilo završeno. Pored obavljanja kućnih poslova i brige o deci, Peti se trudi da mališanima pruži vreme za igru, jer smatra da je to veoma važno.

Sa njih 19 u kući, priprema hrane i pranje veša oduzimaju joj najviše vremena.

- Veći deo vremena provodim u kuvanju, a na namirnice trošim oko 800 evra nedeljno. Naravno, kao i svaki drugi roditelj, imam i loše dane, kada sam iscrpljena i samo želim malo vremena za sebe, ali sa toliko dece to jednostavno nije moguće - priznaje Peti.

Kada ljudi saznaju da imaju 17 dece, postavljaju pitanje "zašto?" i savetuju ih da prestanu. Međutim, Peti im smireno odgovara da su oni veoma srećna porodica, da su deca ljubazna i neverovatna, a ona i Karlos uživaju u njihovom odrastanju.

 

 

Na internetu se ponekad suočava sa ružnim komentarima u kojima se tvrdi da koriste državne subvencije, što je nervira jer nije istina.

- Ne dobijamo nikakvu pomoć - ističe Peti.

Iako joj je poslednja trudnoća bila teža, Peti ne sumnja da će vrlo brzo ponovo zatrudneti.

- Karlos i ja smo uzbuđeni što ćemo imati još dece. Lekari su mi rekli da nema štetnih efekata na moje zdravlje i da je na meni da odlučim koliko dece ću još imati, tako da ću nastaviti dok me menopauza ne zaustavi. Nakon što svi večeramo kao porodica i deca odu u krevet, Karlos i ja se obično srušimo na sofu potpuno umorni, ali srećni. Ponekad nemamo energije za razgovor, pa jednostavno uživamo u tišini. Imamo običaj da svima kažemo da ih volimo i da smo srećni što imamo tako veliku i srećnu porodicu - zaključuje Peti s osmehom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike