Detelina sa četiri lista donosi sreću, a da li ste znali da svaki list ima svoje moćno značenje

16.05.2023

11:49

0

Autor: K. O.

Ova biljka je nacionalni simbol zelene Irske, a u hrišćanskoj tradiciji predstavlja Presveto Trojstvo

Detelina sa četiri lista donosi sreću, a da li ste znali da svaki list ima svoje moćno značenje
Copyright Unsplash

Nema osobe koja nije čula da detelina sa četiri lista donosi sreću. Većina ju je i tražila po travi, makar kao dete. A da li ste znali da je ova biljka puna simbolike?

Čak i ona uobičajena sa tri lista ima svoje snažno značenje. Detelina je nacionalni simbol zelene Irske, a u hrišćanskoj tradiciji predstavlja Presveto Trojstvo.

Sudeći prema legendi, ko nađe detelinu sa četiri lista biće srećan celog života. Zato su mnogi pretraživali livade i vrtove u potrazi za tim zelenim simbolom sreće.

Unsplash
 

A prema starom verovanju, svaki od četiri lista deteline ima svoje značenje. Prvi predstavlja veru, drugi nadu, treći ljubav, a četvrti, pa već znate – sreća. A kada dobro razmislite, sve i te kako ima smisla. Ako imaš vere, ako gajiš nadu i ako tražiš sa ljubavlju, sa sigurnošću ćeš onda pronaći i svoju sreću.

Ova biljka je široko rasprostranjena, raste bukvalno svuda, a jedino je nema Antarktiku i u Australiji, zbog čega biljku uvoze sa drugih kontinenata. Detelina, takođe, simbolizuje i leto, piše 24sata.hr.

RINA
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike