Prelepe, dekorativne i korisne: Ove tri biljke obavezno unesite u svoj dom - donose ljubav, sreću i zdravlje

07.05.2023

17:40

0

Autor: Z.A.S.

Pravo je vreme da ih kupite, ili posadite

Prelepe, dekorativne i korisne: Ove tri biljke obavezno unesite u svoj dom - donose ljubav, sreću i zdravlje
Ilustracija - Copyright Freepik

Nema idealnijeg perioda od proleća da u svoj dom unesete biljke koje donose sreću i blagostanje. Na spisku omiljenih biljaka nalaze se upravo one koje privlače pozitivnu energiju, sreću, ljubav, prijateljstvo i zdravlje.

Ove tri biljke su idealne za baštu, kuću ili stan, a možete i sami da ih posadite, poklonite prijateljima, pa i na taj način prizovete zdravlje i sreću.

Freepik
 

Lale

Doprinose blagostanju i bogatstvu. Lale su se nekada koristile za razmenu, odnosno plaćanje drugih dobara. Potiču iz Turske, a krajem 16. veka su stigle u Holandiju, koja ih je kultivisala i danas se smatra zemljom lala, pa je stanovnike ove zemlje u 17. veku zahvatila prava lalomanija - svi su želeli da ih sade i neguju. Za lalama je ludovao i francuski kralj sunca Luj XIV.

Pexels
 

Bršljan

Ova lekovita biljka pomaže u prevenciji bolesti i poklanja se za ozdravljenje i rehabilitaciju, a najbolje deluje kod problema sa bubrezima i žuči, kašlja i iritacija na koži. Ne pije se u obliku čaja jer je otrovan, ali se zato listovi mogu staviti na kurje oči i nakon 48 sati bezbolno ukloniti.

Legenda kaže da su Tristan i Izolda sahranjeni na suprotnim krajevima crkve, ali su se bršljani, koji su počeli da rastu pored njihovih grobova, ponovno spojili na krovu.

Freepik
 

Karanfil

Ova biljka i njen cvet smatraju se simbolom ljubavi, prijateljstva i plodnosti. U literaturi se crveni karanfili često povezuju sa ljubavi, a smatra se da njihova prisutnost podstiče strast, zajedništvo i blagostanje. Poklanja se za veridbe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike