Ovaj čovek išao je u Diznilend 2.995 dana zaredom! Postavio je Ginisov rekord, a jedna stvar sprečila ga je da "zaokruži" broj poseta (FOTO)

15.04.2023

17:24

0

Autor: M.M.

"To je bila moja teretana. Bio je to moj srećni čas. Bila je to zabava u jednom paketu", rekao je Džef

Ovaj čovek išao je u Diznilend 2.995 dana zaredom! Postavio je Ginisov rekord, a jedna stvar sprečila ga je da "zaokruži" broj poseta (FOTO)
Džef u Diznilendu - Copyright Profimedia

Jedan čovek iz Kalifornije je nedavno postavio Ginisov svetski rekord za većinu uzastopnih poseta tematskom parku Diznilend , sa 2.995 uzastopnih poseta. To se svodi na osam godina, tri meseca i 13 dana!

Ko je on? Džef Rajc živi oko 30 minuta od Diznilenda, u Hantington Biču u Kaliforniji. Bio je u tematskom parku na Novu godinu 2012. kada su on i njegovi prijatelji primetili reklamu za „dodatni Diznijev dan“. Bio je to događaj koji je slavio 29. februar, dodatni dan te prestupne godine.

Profimedia
 

- Šalili smo se: "Kako bi to mogao biti dodatni dan ako niste iskoristili ostale?" - rekao je Rajc za NPR. Tako su krenuli da koriste i sve ostale dane.

Oni su tada bili nezaposleni, tako da je ovo bila prilika da učine nešto pozitivno sa svojim vremenom umesto da se zadržavaju na takvoj situaciji, rekao je on.

Kada su postigli svoj cilj da posete park svih 366 dana, on je samo nastavio.

Kako je to izdržao? Te prve godine, Rajc je mogao svakodnevno da ide u park sa godišnjom propusnicom koju mu je porodica poklonila u decembru 2011. Kasnije je dobio posao u medicinskom centru i počeo da kupuje sopstvene propusnice.

Svakodnevne posete bile su stalni izvor radosti

- To je bila moja teretana. Bio je to moj srećni čas. Bila je to zabava u jednom paketu - rekao je on i dodao:

- Znate, umesto da plaćam zasebno članstvo za mnogo različitih stvari, sve je to bilo u jednom paketu sa mojom godišnjom propusnicom.

Rajc je rekao da je na početku godišnja karta koštala oko 500 dolara. Kasnije je došla do cene od 1.400 dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Reitz (@disney366_)

 

- Dakle, za mene je odlazak svaki dan, čak i na kraju, bio samo oko 3,50 dolara dnevno - rekao je Reitz. To je otprilike isto kao da neko kupi šoljicu kafe.

Takođe je počeo da koristi hashtag #Disnei366 na društvenim medijima da dokumentuje svoje putovanje.

Savet za početnike u Diznilendu

Ponesite najveću dozu svog strpljenja, kaže Džef i dodaje:

- Bez obzira na sve, bićete u blizini mnogo ljudi. Nećete biti samo vi i vaši prijatelji i porodica koji su vam bliski. Postoji mnogo različitih ljudi, mnogo različitih stavova, kultura i svega , tako da, budete spremni na to. I da, ponesite bateriju za punjenje telefona!

Pandemija sprečila okruglu cifru poseta

Rajc je rekao da je njegov poslednji dan u parku bio 13. marta 2020. - poslednji dan pre nego što je tematski park zatvoren zbog pandemije. Ostalo mu je pet dana da dostigne cifru od 3.000. I da, bio je petak 13.

Od tog dana se nije vraćao, a iako želi da se vrati u jednom trenutku, još nema konkretne planove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Reitz (@disney366_)

 

Rekao je da nije imao loša osećanja prema Dizniju, iako je rekao da nije obožavalac novog sistema godišnjih propusnica koji je počeo tokom pandemije i zahteva rezervacije pre poseta.

- Meni se lično nije dopala ideja, jer sam mogao da idem svaki dan kad god poželim, dok sada morate da pravite rezervacije -  rekao je on.

U međuvremenu je svoje posete Diznilendu zamenio praćenjem emisija, odlaskom na koncerte ili planinarenja i provođenjem vremena sa svojom devojkom.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike