Posetio turističku atrakciju 2.995 dana zaredom i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda

26.02.2023

15:06

0

A sve je počelo kao šala

Posetio turističku atrakciju 2.995 dana zaredom i upisao se u Ginisovu knjigu rekorda
Najveći fan Diznilenda - Copyright Pixabay

Dizni zaljubljenik Džef Rajc je ušao u Ginisovu knjigu rekorda sa 2.995 uzastopnih poseta Diznilendu, u Anahajmu, u Kaliforniji, preneo je "Njujork post".

Rajc, koji je u utorak konačno proglašen Ginisovim rekorderom, posetio je "najsrećnije mesto na Zemlji" počevši od 1. januara 2012. do 13. marta 2020. kada je prestao da ide jer je park zatvoren zbog pandemije kovid-19. Ovaj 50-godišnjak iz Hantington Biča u Kaliforniji, koji je dospeo na naslovne strane novina 2017. nakon što je dostigao 2.000 uzastopnih poseta, rekao je da je započeo posetu Diznilendu na Novu godinu 2012. sa bivšom devojkom kada su oboje bili nezaposleni i mislio da će biti zabavno posetiti tematski park svakog dana tokom prestupne godine.

Pixabay
 

"Počelo je kao šala među prijateljima", rekao je Rajc za Ginisovu knjigu rekorda. Kako je Rajcova poseta Diznilendu dobijala sve više pažnje, postao je rival Mikiju Mausu i Paji Patku. "Onda su počeli u parku da me zaustavljaju radi slikanja i autograma", rekao je Rajc.

Pixabay
 

Nakon što je dobio posao u bolnici, Rajc je i dalje posećivao zabavni pak sa prijateljima, ali i sam.

"Čak i kada sam dobio stalan posao pažljivo sam upoređivao program parka i moje obaveze da bih bio siguran da mogu da stignem u Diznilend pre nego što se zatvori kada su imali posebne događaje", rekao je Rajc.

Pixabay
 

On je kazao da voli da šeta okolo, možda ode na vožnju ili se samo opusti u određenom delu zabavnog parka. Rajc nije uvek išao na sve vožnje, ali je imao omiljenu, a to je Divlja vožnja gospodina Žabe. Kada je sredinom marta 2020. objavljeno da će Diznilend biti privremeno zatvoren zbog pandemije, Rajc je dokumentovao svaki trenutak svog poslednjeg dana provedenog u zabavnom parku.

Pixabay
 

Dizni je Rajca nagradio poklon korpom i sertifikatom o počasnom državljanstvu nakon njegove 366. posete. Ponuđena mu je večera za završetak druge godine, a na 2.000 dan je dobio ranac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike