Zbog kokošaka dobio šest meseci zatvora: Želeo da napakosti komšiji, pa se sve otrglo kontroli

11.04.2023

14:59

0

Autor: K. O.

Sve je otišlo predaleko

Zbog kokošaka dobio šest meseci zatvora: Želeo da napakosti komšiji, pa se sve otrglo kontroli
Copyright Pixabay

Jedan muškarac iz Kine provešće šest meseci u zatvoru i to  zbog kokošaka. Naime, muška osoba koja se preziva Gu osuđena je na šest meseci zatvorske kazne u Kini zato što je uplašio 1.100 pilića na smrt.

A sve je počelo od svađe između osuđenog i vlasnika kokošaka koja datira od aprila 2022. godine. Kada je Gu svom komšiji Zongu posekao drveće bez dozvole i znanja njegova žena je to otkrila i odvukla drveće, zbog čega je Gu bio ogorčen na Zongovu porodicu.

Da bi se osvetio Gu se ušunjao na farmu pilića, koristeći lampu kako bi ih uplašio. Veliko jato pilića bilo je uplašeno i svi su se nabili u jedan čošak. To je dovelo do smrti 460 pilića nakon što su se međusobno zgnječili.

AP Photo/Charlie Neibergall, File
 

Ubrzo nakon ovog incidenta, policija je uhapsila Gua i naredila mu da plati Zongu 3.000 juana (oko 400 evra) što je Gua samo dodatno naljutilo. I zato je nastavio da se sveti. Kako bi se ponovo osvetio komšiji ponovio je isti postupak, zbog čega je poginulo još 640 kokošaka.

Prema kineskim vlastima, oko 1.100 kokošaka koje su uginule u dva incidenta imale su vrednost od oko 13.840 juana, što je oko 2.000 evra.

Na kraju je sud utvrdio da je Gu namerno prouzrokovao veliki gubitak komšiji Zongu, pa je osuđen za krivično delo namerno uništavanje imovine.

Međutim, s obzirom na to da je pokazao kajanje zbog svog ponašanja, osuđen je samo na šest meseci zatvora uz uslovno godinu dana, prenosi China Daily.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike