Džinovska sova teroriše selo: Meta krvavih napada bili deca, penzioneri i psi, a sve zbog jednog razloga

31.03.2023

11:09

0

Stručnjaci smatraju da je sova frustrirana zbog sezone parenja i nemogućnosti da pronađe partnera

Džinovska sova teroriše selo: Meta krvavih napada bili deca, penzioneri i psi, a sve zbog jednog razloga
Copyright Pixabay

U engleskom selu Sedglej stanovnici su u strahu od ogromne kanadske sove koja napada decu, penzionere i manje pse. 

Stručnjaci smatraju da je frustrirana zbog sezone parenja i nemogućnosti da pronađe partnera. Krvavi napadi su se dogodili, a meštani su upozoreni da je zaobilaze u širokom luku, ako je to moguće. 

Velika kanadska sova nije autohtona ptica u Velikoj Britaniji, što znači da je, kako se veruje, nečiji odbegli kućni ljubimac. 

Sova je poslednjih nekoliko nedelja često napadala meštane, uključujući 74-godišnju penzionerku koja je zaradila duboke posekotine na glavi. Liz, koja ima petoro unuka, bila je napadnuta dok je zatvarala kapiju. 

Pixabay
 

– Sova je bila na drvetu, a ja sam joj mahnula i rekla “zdravo”. Dok sam se vraćala, osetila sam jak udarac u potiljak. Tu su mi bili unuci i zabrinuli su se za mene kada su videli krv – kazala je Liz.

– Zaista gadno izgleda. Jednom komšiji je žao, ne želi da joj se desi ništa loše, iako nije autohtona ptica. Mislim da je to nečiji kućni ljubimac koji je ilegalno nabavljen. Da biste ga držali, potrebna vam je dozvola – rekla je penzionerka, i dodala da je sova u šumi od oktobra, ali da je tek u poslednje vreme počela da iz nje izlazi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike