Misteriozne plave šake pacijenta izazvale paniku: Lekari pomislili da je u pitanju ozbiljna bolest, a onda otkrili neverovatan uzrok

27.03.2023

11:11

0

Preplašeni pacijent je izjavio da je mislio da umire kada mu se pojavila neobična poja šaka

Misteriozne plave šake pacijenta izazvale paniku: Lekari pomislili da je u pitanju ozbiljna bolest, a onda otkrili neverovatan uzrok
Ilustracija - Copyright Pixabay

Muškarac iz Paragvaja doživeo je pravi šok kada su mu se šake iznenada poplavile, što ga je navelo da potraži hitnu medicinsku pomoć. Lekari su se zabrinuli da bi mogao da pati od ozbiljnog srčanog oboljenja ili tromboze, međutim, nakon detaljnih testova, otkrili su da su uzrok njegovih plavih šaka bile farmerke i alkohol.

Preplašeni pacijent je izjavio da je mislio da umire kada mu se pojavila neobična poja šaka. Međutim, lekar Dr Ale Ginzo objasnio je na Twitteru da su se modre šake mogle javiti zbog akrocijanoze ili tromboze, ali su u ovom slučaju bile uzrokovane novim farmerkama i alkoholnim sprejom.

Pacijent je dezinfikovao ruke alkoholom i stavio ih na nove farmerke, što je dovelo do promene boje na njegovim šakama. Nakon što su mu lekari savetovali da opere ruke pre odlaska u hitnu pomoć, njegov problem je bio rešen.

Ovaj slučaj ukazuje na važnost pažljivog čitanja uputstava za korišćenje hemijskih proizvoda i dezinfekcionih sredstava, kao i pravilnog održavanja garderobe. Ponekad uzroci medicinskih problema mogu biti iznenađujuće jednostavni, a prevencija i adekvatno održavanje higijene mogu sprečiti mnoge zdravstvene probleme.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike