Kako da poboljšate dan ako ustanete na levu nogu?

08.02.2023

07:15

0

Autor: M. J.

Stručnjaci savetuju da je najbolje sebi priznati i prihvatiti neraspoloženje

Kako da poboljšate dan ako ustanete na levu nogu?
ljutnja - Copyright Profimedia

Život može biti pun frustracija — svađa sa detetom oko doručka, propušteni prevoz ili čak samo prosuta kafa može da vas natera da poželite da se vratite u krevet.

Kako možete da promenite raspoloženje kada ste započeli  dan na pogrešnoj nozi? Kako sprečiti da vas smetnje povuku i ubiju vašu produktivnost?Odredite problem. Što ranije shvatite svoje loše raspoloženje, lakše ćete nešto preduzeti po tom pitanju. „Moramo imati signale ranog upozorenja.

Profimedia
 

Priznaje da vam je težak dan

Nemojte sebe zavaravati i kada imate ovakav težak dan priznajte sebi da se to dešava. Apsolutno vam je dozvoljeno da nekad ne bude vaš dan i da budete i nervozni i umorni. Kada shvatite da je ovo sasvim normalno i da će proći, lakše ćete prebroditi stres.

Pexels
 

Gledajte pozitivno

U svakom danu, pa čak i onom najgorem, pronađite nešto što će vam naterati osmeh na lice i podići vam raspoloženje. Bilo da je u pitanju omiljena pesma, SMS poruka prijateljici ili porodici ili pak maženje psa kojeg susretnete na putu do kuće.

Pixabay
 

Resetujte realna očekivanja

Očekivanja mogu imati ogroman uticaj na raspoloženje. Ako očekujete da će vam let biti otkazan i da kasni samo tri sata, onda ću biti oduševljeni. Ali ako očekivanja da bude na vreme, a onda bude odloženo, doćiće do uznemirenosti." Mnogo loših dana počinje kada imate nerealna očekivanja o tome šta možete da postignete.

Ako vam se raspoloženje pogoršava jer je posle ručka i osećate zaostajanje, ne očajavajte. „Možete da prepišete priču tog dana“. Istaknite napredak koji ste postigli. „Zapišite dve ili tri stvari koje ste već uradili. Probudili ste se, doručkovali ste sa detetom, vozili ste se na posao, čak ste napisali kontrolnu listu. Na taj način počinjete sa 25% napretka." I onda napravite listu „kratkih, dostižnih ciljeva“ za ostatak dana.


BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike