Kafeterija naplaćuje kupcima duplo veću cenu zato što su nepristojni

17.10.2022

08:04

0

Autor: 24sedam

Iako vlasnik još nije iskusio nevaspitanu mušteriju, nada se da će nova pravila naterati ljude da budu ljubazni prema osoblju

Kafeterija naplaćuje kupcima duplo veću cenu zato što su nepristojni
profimedia-0314861014 - Copyright Profimedia

Kafeterija pod nazivom "Chaii Stop" u Prestonu u Lankaširu uvela je nedavno novo pravilo kuće po kome će se kupcima naplaćivati različite cene za isto piće, u zavisnosti od toga kako ga naruče.

To u praksi znači - ako je neko nepristojan, piće će platiti duplo skuplje.

Prema Dejli mejlu, izvesni Usman Husein otvorio je lokal u kome se prodaju kafa, čaj, krofne, brza hrana i deserti. Sprovođenjem ovog novog pravila, on se nada da će primeniti na delu slogan njegove prodavnice, „Samo dobre vibracije“.

Profimedia
 

Vlasnik je približio svoje novo pravilo kupcima po kome će, primera radi, jednostavno naručivanje nekog proizvoda koštati 5 funti, međutim, ako u poručivanje dodate magične reči „molim vas“ istu stvar platićete 3 funte, a ukoliko odete još korak dalje i na sve to dodate reč „zdravo“, isti proizvod koštaće vas“ samo 1,90 funti.

Iako vlasnik još nije iskusio nevaspitanu mušteriju, nada se da će nova pravila naterati ljude da budu ljubazni prema osoblju. Za Dejli mejl je rekao:

„Mislim da je to lep podsetnik za ljude da koristite svoje manire, jer nam je nažalost, ponekad potrebno podsećanje“. Nikada se nismo borili sa nepristojnim mušterijama, ali otkako imamo novo pravilo, ljudi definitivno dolaze otvoreniji i smeju se sa nama.“

U ovoj radnji do sada, nijednom kupcu nije naplaćen dupli iznos.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike