Google Maps testira dve uzbudljive nove funkcije

05.06.2021

16:24 >> 15:27

0

Google Maps ove nedelje uveo je dve uzbudljive nove funkcije u svoju izuzetno popularnu navigacionu aplikaciju

Google Maps testira dve uzbudljive nove funkcije
Copyright Profimedia

Google Maps ove nedelje uveo je dve uzbudljive nove funkcije u svoju izuzetno popularnu navigacionu aplikaciju. Ali ako ne živite u Novom Južnom Velsu, možda ćete sačekati neko vreme pre nego što se dočepate ovih revolucionarnih novih trikova.

Google neprestano poboljšava i ažurira Google mape – automobilima sa kamerama voze se po gradskim centrima kako bi ažurirali Streetview slike, kako bi predlozi korisnika za novi razvoj bili dodati mapama, recenzije restorana, integracija sa Uberom i još mnogo toga.

Međutim, najnovija nadogradnja trenutno je ograničena na one koji žive u Sidneju u Australiji. Dakle, ukoliko trenutno nemate sedište u ovom gradu, moraćete da pročitate o novoj funkciji … i onda se potrudite da ne budete previše ljubomorni.

Google se udružio sa Transportom za Novi Južni Vels kako bi svoju korisnu Streetview tehnologiju, koja vam omogućava da pogledate oko sebe u perspektivi prvog lica, preneli u unutrašnjost desetina železničkih stanica.

Dakle, ako planirate putovanje pre vremena i želite da znate kako će izgledati unutrašnjost železničke stanice – sada to možete. Moći ćete da pogledate unutrašnjost stanice kao da ste već tamo. Ako želite da znate postoji li određena radnja na stanici u koju biste otišli, sada ćete moći da proverite.

Pročitajte još:

Želite da znate da li će vaš transfer sa jednog železničkog terminala na drugi biti očigledno označen ili će to biti noćna mora usred gužve u samom špicu? Ni za to ne morate da brinete i to se sada može proveriti. Baš kao što sada koristite Streetview da biste proverili kako izgleda vaše ciljano odredište – tako da znate šta možete da očekujete, sada unošenjem funkcije u železničke terminale znači da se sada možete bolje upoznati sa svakim korakom putovanja pre nego što krenete.

Ukupno će Streetview slike biti dostupne za 130 železničkih stanica i desetak stanica metroa širom Sidneja. Koristeći Streetview u zatvorenom, “moći ćete da se virtuelno krećete interaktivnim panoramskim slikama unutar sidnejskih stanica, tako da ćete znati svoj put kada stignete tamo”, obećava Google.

Uz malo sreće, Google će u narednim godinama sarađivati sa drugim lokalnim vlastima i transportnim kompanijama širom sveta kako bi omogućio svoje kamere od 360 stepeni na više stanica, autobuskih stajališta i perona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike