Ovako izgleda 10 finalistkinja izbora za mis veštačke inteligencije: Koja se vama najviše dopada? (FOTO)

05.06.2024

11:11

0

Autor: K. O.

Od ukupnih 13.000 dolara za pobednicu, tvorac pobedničkog modela dobiće 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i dalju edukaciju

Ovako izgleda 10 finalistkinja izbora za mis veštačke inteligencije: Koja se vama najviše dopada? (FOTO)
Finalistkinja za mis AI - Copyright Profimedia

Organizatori Svetskih nagrada za kreatore veštačke inteligencije (WAICA) saopštili su da je žiri izabrao 10 finalistkinja u globalnom takmičenju za mis veštačke inteligencije, odnosno "devojaka" stvorenih uz pomoć AI tehnologije.

Nagrade će biti dodeljene nakon užeg izbora, pri čemu se ocenjuju ne samo fizičke karakteristike AI modela, već i kreativnost tvoraca u stvaranju detalja, kao i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima putem društvenih mreža poput Instagrama.

"WAICA je prvi svetski program koji priznaje dostignuća AI stvaralaca širom sveta", navodi se na sajtu te organizacije.

Među prvih 10 finalistkinja su Kenza Layli iz Maroka, Olivia C iz Portugala, Anne Kerdi iz Francuske, Zara Shatavari iz Indije, Aiyana Rainbow iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Ay iz Turske, Eliza Khan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Ailya Lou iz Brazila.

Prva nagrada za "Mis AI" iznosi 13.000 dolara, od kojih će tvorac pobedničkog modela dobiti 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i dalju edukaciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike