Moći će da analizira zvuk, sliku i tekst: Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o

14.05.2024

15:39

0

Moći će da prepozna i emocije u glasu korisnika

Moći će da analizira zvuk, sliku i tekst: Open AI predstavio novi model veštačke inteligencije GPT-4o
Copyright Profimedia

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI predstavila je na svojoj veb stranici multimodalni model generativne veštačke inteligencije Dži-Pi-Ti-4o (GPT-4o), koji može da analizira zvuk, sliku i tekst u realnom vremenu.

U planu je uvođenje u njihove proizvode u narednim nedeljama.

Open AI ističe da je Dži-Pi-Ti-4o ("o" je oznaka za "omni", odnosno "sveobuhvatan") korak ka mnogo prirodnoj interakciji između čoveka i računara, pošto prihvata kao ulaz svaku kombinaciju teksta, zvuka i slike i generiše multimodalni odgovor.

"Ovo je prvi put da zaista pravimo ogroman korak napred kada je u pitanju jednostavnost korišćenja", istakla je tehnološka direktorka Open AI Mira Murati, prenosi CNBC.

Novi AI model će umeti da prepozna i emocije u glasu korisnika, da brže i kvalitetnije nego ranije komunicira na 50 različitih jezika , kao i da značajno poboljša mogućnosti postojećeg četbota Chat GPT.

Profimedia
 

Izvršni direktor Open AI Sem Altman je ranije najavio na društvenoj mreži X da je kompanija "naporno radila" na nekim novim stvarima za koje misli da će se svideti ljudima.

"Osećam da je to magija", napisao je Altman.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike