Ćaskanje s AI: Meta testira traku za pretragu s veštačkom inteligencijom na Instagramu

13.04.2024

19:18

0

Autor: V. I.

Velike kompanije se bulvalno utrkuju ko će pre da implementira AI u svoje proizvode

Ćaskanje s AI: Meta testira traku za pretragu s veštačkom inteligencijom na Instagramu
Copyright Profimedia

Kompanija Meta nastavlja sa svojim naporima da svoje generativne proizvode s veštačkom inteligencijom učini dostupnim većem broju korisnika. Osim što testira Meta AI četbot sa korisnicima u zemljama poput Indije na WhatsAppu, kompanija takođe eksperimentiše s stavljanjem Meta AI u traku za pretragu na Instagramu za ćaskanje s veštačkom inteligencijom i otkrivanje novog sadržaja.

Kako to izgleda

Upit za pretragu u traci za pretragu vodi vas do razgovora u DM-u sa Meta AI, gde možete postavljati pitanja ili koristiti jedan od unapred učitanih upita. Dizajn promptnog ekrana podstakao je izvršnog direktora Perplexiti AI, Aravinda Srinivasa, da istakne da interfejs koristi dizajn sličan ekranu za pretragu u pokretanju.

 

 

Ali pored toga, to bi vam takođe moglo pomoći da otkrijete novi sadržaj na Instagramu. Na primer, video-snimak na Threadsu koji je postavio korisnik ukazuje da možete da dodirnete upit kao što je "Rils Prelepi zalasci sunca na Mauiju“ da biste potražili rilseve koji se odnose na tu temu.

To znači da Meta planira da iskoristi moć generativne veštačke inteligencije izvan generisanja teksta i da je koristi za pojavljivanje novog sadržaja sa mreže kao što je Instagram.

Meta je potvrdila svoj eksperiment Meta AI na Instagramu. Međutim, kompanija nije precizirala da li koristi generativnu AI tehnologiju u pretrazi.

"Naša generativna iskustva zasnovana na veštačkoj inteligenciji su u razvoju u različitim fazama, a mi javno testiramo niz njih u ograničenom kapacitetu“, rekao je portparol Meta za TechCrunch.

Možete pronaći gomilu postova o kvalitetu pretrage na Instagramu. Dakle, ne bi bilo iznenađujuće ako Meta želi da koristi generativnu AI za poboljšanje pretrage.

Takođe, Meta bi želela da Instagram ima bolju vidljivost od TikToka. Prošle godine, Google je predstavio novu funkciju perspektiva za prikazivanje rezultata sa Reddita i TikToka . Ranije ove nedelje, inženjer Alssandro Paluci je na X-u primetio da Instagram radi na opciji koja se zove "Vidljivost van Instagrama“ da bi eventualno prikazivala postove kao deo rezultata pretraživača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike