ChatGPT počinje da pamti: Evo kako možete da upotrebite ovu novu funkciju

16.02.2024

16:16

0

Nove komande omogućavaju korisnicima da eksplicitno naglase šta žele da ChatGPT zapamti ili zaboravi

ChatGPT počinje da pamti: Evo kako možete da upotrebite ovu novu funkciju
Copyright Profimedia

Nešto više od godinu dana ChatGPT prisutan je u našim životima i za to vreme doživeo je brojna unapređenja. A sada je kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI počela da uvodi kontrolu memorije za jedan deo korisnika sistema ChatGPT.

Nove komande omogućavaju korisnicima da eksplicitno naglase šta žele da ChatGPT zapamti ili zaboravi, navodi se u blogu Open AI na veb stranici kompanije.

"Dok ćaskate sa sistemom, možete da ga zamolite da zapamti nešto konkretno ili da mu dozvolite da sam pokupi detalje", napominje AI.

Potom je dato i nekoliko primera kako nove komande mogu da budu korisne u praktičnom životu. Ako ChatGPT zapamti da imate malo dete koje voli meduze, kreiraće mu rođendansku čestitku sa meduzom koja nosi veseli šešir, navodi Open AI.

Kompanija istovremeno naglašava da korisnici u svakom trenutku mogu da iskljuće memoriju preko komandi Settings > Personalization > Memory.

Pixabay
 

Ako korisnici žele da vide šta je ChatGPT zapamtio o njima ili izbrišu svu memoriju, mogu da to učine preko Settings > Personalization > Manage Memory.

Za sada nije poznato kada će ova probna funkcija biti dostupna širem krugu korisnika.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike