Svi pričaju o revoluciji veštačke inteligencije, a vi ne znate šta biste s njom? Dajemo vam par predloga

02.02.2024

17:18

0

Autor: V. I.

Od traženja srodne duše do strategije za nov posao - AI može da vam pomogne u mnogo čemu

Svi pričaju o revoluciji veštačke inteligencije, a vi ne znate šta biste s njom? Dajemo vam par predloga
Copyright Profimedia

Veštačka inteligencija je brzinom svetlosti ušla u sve pore bivstvovanja i bilo bi dobro da što pre uvidite koliko je svestrana i od pomoći u svakodnevnim stvarima - od najbanalnijih predloga za današnji ručak do kreiranja strategije nastupa s brendom koji ste napravili i pomoći oko raspoređivanja dnevnih obaveza zaposlenih roditelja - mogućnosti su bukvlano neiscrpne. 

Raznovrsne mogućnosti

ChatGPT: Možete da ga koristite na vebu ili da ga preuzmete kao aplikaciju za Android ili iOS uređaje. Moraćete da otvorite korisnički nalog. Osim besplatne verzije, koja bi trebalo da bude dovoljna za većinu ljud, možete da platite 20 dolaa mesečno za pristup najnovijem izdanju i dodatnim alatima.

Microsoft Copilot: Dostupan u Chrome ili Edge web pregledačima na Copilot.Microsoft.com. Da biste mu pristupili, treba da imate aktivan Microsoft nalog.

Perplexity: Pristu mu je besplatan. Postoji Pro plan za 20 dolara mesečno ako želite da učitavate slike i dobijete pristup pametnoj veštačkoj inteligenciji.

Profimedia
 

Šta sve možete da uradite s veštačkom inteligencijom

Analiza podataka: Kad pred sobom imate gomilu podataka to uglavnom nema neku funkciju. Međutim, vi možete da istrenirate veštačku inteligenciju da otkrije skrivene obrasce i trendove u njima.

Recimo, možete da pokušate sa sledećim upitom: Analiziraj ove podatke i pronađiti sve obrasce za kojie bi trebalo da znam. Što više detalja možete da dodate o svojoj kompaniji i onome što tražite, to bolje. Naravno, prpazite da ne odajete tajne podatke koji nisu za javnost.

Kreiranje sadržaja: Ako vam ponestaje ideja za tekst na web stranicilokaciji, veštačka inteligencija može da ga kreira na osnovu opisa proizvoda. Takođe može pretvoriti vaš blog post u niz malih postova na društvenim medijima. Ukucajte, recimo sledeće: Ovo je specifikacija za moj proizvod. Daj mi opis koji mogu da koristim za prodaju na Amazonu prateći trenutne najbolje prakse.

Prodaja: Nisu svi dobri s rečima, niti moraju da budu. Veštačka inteligencija može priskočiti u pomoć. Probajte, recimo, ovo: Napravi mi oglas za vodoinstalaterske usluge u Zemunu.

Brainstorming: Potrebna vam je ideja za marketing proizvoda i usluga? Veštačka inteligencija može da vam pomogne. Unesite ključne reči koje se odnose na poslovanje i zatražite koncept kampanje. Verovatno neće smisliti nešto epohalno, ali bi vam moglo dati dobru ideju o tome šta dalje i kako da to uradite. Na primer: Počinjem novi podkast. Treba mi marketinški plan da ga promovišem. Gde početi?

Srodne duše: Treba da napišete opis za svoj profil na mreži za upotnavanje? Probajte nešto poput ovoga: Treba mi opis za moj profil na Tinderu. Možete li mi postaviti nekoliko pitanja koja će mi pomoći da shvatim šta da napišem o sebi i osobi koju tražim?

Automatizacija: Veštačka inteligencija je odlična za automatizaciju dosadnih i zamornih zadataka.Recimo: Formatiraj ove podatke u tabelu koja uključuje X, Y i Z.

Upravljanje vremenom: Veštačka inteligencija može vam pomoći da prebrodite napornu nedelju. Probajte s ovim: Ove nedelje radim od osam do pet svaki dan, treba da vodim decu na odbojku u utorak u 17.30. Nađ mii tri datuma kada mogu da džogiram jer se spremam za trku na pet kilometara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike