Najnovija Microsoft upozorenja mogu vas konačno ubediti da zauvek odbacite Windows 10

08.02.2024

15:17

1

Autor: K. O.

Microsoft je na još jednom velikom pokušaju da natera korisnike da pređu sa Windos 10 na Windows 11

Najnovija Microsoft upozorenja mogu vas konačno ubediti da zauvek odbacite Windows 10
Copyright Profimedia

Vlasnici računara koji se čvrsto drže Windows 10 mogli bi da dobiju još jedan veliki podsticaj od Microsofta. Čini se da je američki tehnološki gigant na novoj misiji da natera korisnike da pređu na Windows 11, a neki su na meti ogromnih iskačućih upozorenja koja ih podstiču da naprave korak.

Kako je primetio tim iz Windows Latest, ove nove poruke – koje ispunjavaju ceo ekran – ne samo da objašnjavaju prednosti najnovijeg operativnog sistema Majkrosofta, već i koliko je lako besplatno nadograditi.

Korisnici vide brojne iskačuće prozore, uključujući onaj koji glasi: „Imate pravo na besplatnu nadogradnju na Windows 11“, a zatim sledi beleška koja dodaje: „Microsoft preporučuje Windows 11 za vaš računar“, i na kraju pojavljuje se još jedan okvir sa podsećanjem korisnika da mogu da „probaju bez brige, ako Windows 11 nije za vas, možete se vratiti na Windows 10 u prvih 10 dana.

Uprkos tome što je Windows 11 u ponudi od 2021. godine, Windows 10 ostaje najpopularniji operativni sistem na planeti sa nedavnim statistikama koje sugerišu da i dalje ima ogromnih 60 procenata udela na tržištu.

Profimedia
 

Ovo je očigledno zabrinutost za američkog softverskog giganta, posebno pošto se sva podrška za ovaj OS završava kasnije sledeće godine, što znači da bi oni koji ne izvrše nadogradnju mogli da ostanu sa računarima koji neće dobiti ažuriranja, nove funkcije ili vitalne bezbednosne zakrpe.

Microsoft je izdao brojna upozorenja o smrti operativnog sistema Windows 10, a kompanija iz Redmonda je rekla: „Kada Microsoft operativni sistem (OS) dostigne kraj podrške, kupci više neće dobijati tehničku pomoć, ažuriranja softvera ili bezbednosne ispravke.

„Preporučujemo nadogradnju na verziju Windows-a koja je još uvek podržana. Novi uređaj koji može da pokreće Windows 11 omogućava laku tranziciju i odlično iskustvo.“

Profimedia
 

Naravno, jedan od razloga zašto se neki ne pomeraju jesu sistemski zahtevi potrebni za Windows 11. Mnogi stariji Windows 10 uređaji jednostavno nisu kompatibilni, što znači da je potrebno kupiti novi računar da biste ga koristili.

S obzirom na to da je kraj podrške za nešto više od godinu dana, biće zanimljivo videti kako Microsoft planira da natera više ljudi da zameni.

Kompanija je već najavila da će verovatno nastaviti da podržava Windows 10 nakon roka iz oktobra 2025. godine, ali samo za one koji su spremni da plate mesečnu naknadu za ažuriranja, piše Express.co.uk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike