Gmail korisnici, obratite pažnju! Ukoliko ste upotrebljavali ovu funkciju, ona će uskoro biti ukinuta

26.09.2023

18:09

0

Autor: K. B.

Kompanija Google najavljuje značajnu promenu za Gmail koja će stupiti na snagu od januara naredne godine

Gmail korisnici, obratite pažnju! Ukoliko ste upotrebljavali ovu funkciju, ona će uskoro biti ukinuta
gmail - Copyright Profimedia

Ova promena podrazumeva ukidanje osnovnog HTML prikaza za Gmail i zamenjuje ga standardnim prikazom širom sveta.

Osnovni HTML prikaz za Gmail se smatrao zastarelim, a mnogi korisnici su prijavili da je postalo teže pronaći ovu opciju. Obično se osnovni HTML prikaz pojavljivao sa napomenom "za sporu konekciju" kada otvorite Gmail, ali trajao je toliko kratko da ga mnogi nisu ni uspeli odabrati.

Sada će standardni prikaz, koji je vizuelno bogatiji format i trenutno je podrazumevani način prikaza Gmail-a, postati jedini prikaz. Ovaj potez dolazi nakon više od deset godina od uvođenja standardnog prikaza koji je zamislio da zameni osnovni HTML prikaz. Tokom tog perioda, Google je dodavao nove funkcije Gmail-u i istakao da osnovni HTML prikaz "nema punu funkcionalnost kao Gmail".

Profimedia
 

Važno je napomenuti da su neki korisnici smatrali osnovni HTML prikaz korisnim, posebno osobama sa invaliditetom, kao što su oni sa oštećenim vidom, jer im je pružao lak i pristupačan način za pregledanje mejlova. Međutim, Google je odlučio ukinuti opciju za postavljanje osnovnog HTML prikaza kao podrazumevanog.

Ovo je značajna promena za korisnike Gmail-a, posebno one koji su oslanjali na osnovni HTML prikaz iz različitih razloga, a Google je prepoznao prednosti standardnog prikaza i odlučio ga učiniti jedinim prikazom od januara naredne godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike