Nismo sigurni da će korisnici biti zadovoljni: Google uvodi promene u Gmail

04.06.2023

17:22

0

Autor: K. B.

Ove promene su izazvale sumnje kod korisnika

Nismo sigurni da će korisnici biti zadovoljni: Google uvodi promene u Gmail
Copyright Unsplash

Google je najavio da će uneti promene u načinu pretrage unutar svog popularnog e-mail servisa, Gmaila. Ove promene su izazvale sumnje kod korisnika, budući da će rezultati pretrage biti prikazani na drugačiji način nego do sada.

Umesto hronološkog prikaza rezultata, Google uvodi "najbolje rezultate" na vrh stranice pretrage. To znači da će se e-mailovi koje Google smatra najrelevantnijim za korisnika prikazivati kao prvi rezultati pretrage, bazirani na analizi najnovijih primljenih mejlova u kombinaciji sa traženom ključnom reči i drugim relevantnim faktorima.

Profimedia
 

Preostali rezultati će se i dalje prikazivati hronološki na dnu ekrana, kao što je bio slučaj do sada.

Google tvrdi da su ove promene rezultat želje korisnika za "boljim rezultatima pretrage". Međutim, mnogi korisnici su skeptični i pitaju se za koga su ti rezultati najbolji.

Prve promene će biti primenjene na korisnike Gmail mobilne aplikacije, dok se očekuje da se promene prošire širom sveta u naredne dve nedelje.

Trenutno nije poznato da li će i kada ova promena načina prikazivanja rezultata biti primenjena na desktop verziju Gmaila. Korisnici ostaju u neizvesnosti, čekajući da vide kako će ove promene uticati na njihovu svakodnevnu upotrebu Gmaila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike