TikTok donosi novine: Otkrijte koje su promene u planu za ovu popularnu platformu

06.08.2023

15:52

0

Autor: K. B.

TikTok je najavio promene u svojoj mreži kako bi bio u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama EU

TikTok donosi novine: Otkrijte koje su promene u planu za ovu popularnu platformu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ovaj zakon zahteva od mnogih velikih internet kompanija, platformi i društvenih mreža, uključujući TikTok, da se prilagode radi zaštite korisnika, posebno maloletnika.

Jedna od ključnih promena odnosi se na personalizaciju sadržaja. Korisnici će sada moći da isključe personalizovani algoritam za fidove Za vas i uživo. Kada je ovaj algoritam isključen, sadržaj koji korisnici vide neće biti zasnovan na njihovim interesovanjima i aktivnostima na TikTok-u. Umesto toga, prikazivaće popularne video snimke iz njihovog regiona i širom sveta, kao i sadržaje ljudi koje prate, ali hronološkim redosledom.

Pixabay
 

Takođe, TikTok uvodi promene u ciljano oglašavanje maloletnicima. Zaštita tinejdžera je prioritet, tako da će nalozi osoba mlađih od 16 godina automatski postati privatni, a njihov sadržaj se neće preporučivati u fidu Za vas. Korisnicima između 13 i 17 godina neće se prikazivati personalizovani oglasi na osnovu njihovih aktivnosti na platformi.

Ove promene neće uticati samo na TikTok, već i na druge velike kompanije, poput Fejsbuka, Instagrama, Jutjuba, Snepčata i drugih, koje takođe moraju da se prilagode novim pravilima Zakona o digitalnim uslugama u EU.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike