Kriza u Senegalu: Nakon ograničenja pristupa internetu, vlasti zabranile TikTok jer ugrožava stabilnost zemlje

02.08.2023

16:14

0

Ograničenja su doneta nakon što je opozicioni lider Usmana Sonko optužen za planiranje pobune, zločinačku zaveru i druga krivična dela

Kriza u Senegalu: Nakon ograničenja pristupa internetu, vlasti zabranile TikTok jer ugrožava stabilnost zemlje
Tiktok - Copyright Profimedia

Senegal je, do daljnjeg, suspendovao pristup aplikaciji TikTok, naveo je danas u saopštenju ministar komunikacija Musa Bokar Tiam, nekoliko dana nakon što je ograničio upotrebu interneta posle protesta opozicije.

- Ministar obaveštava javnost da je primetio da je aplikacija TikTok društvena mreža koju favorizuju ljudi sa lošim namerama radi širenja mržnje i subverzivnih poruka koje ugrožavaju stabilnost zemlje - navodi se u saopštenju ministra komunikacija, preneo je Rojters.

Ova zapadnoafrička zemlja, takođe, je ograničila pristup internet uslugama od ponedeljka, koristeći slično obrazloženje.

Ograničenja su doneta nakon što je opozicioni lider Usmana Sonko optužen za planiranje pobune, zločinačku zaveru i druga krivična dela.

Senegal su potresli sporadični nasilni protesti tokom godine jer su pristalice opozicije optužile predsednika Meki Sala da je podigao optužbu protiv Sonka da bi ga diskvalifikovao iz učešća na narednim izborima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike