Netflix zabranio deljenje lozinki uprkos negodovanju korisnika, a evo šta im je to donelo

12.06.2023

17:27

0

Autor: K. O.

Sada zadovoljno trljaju ruke

Netflix zabranio deljenje lozinki uprkos negodovanju korisnika, a evo šta im je to donelo
Netfliks - Copyright Profimedia

Vest koja je nedavno obišla svet je ta da je pretplatnički striming servis Netflix odlučio da ukine deljenje lozinki. Potom su uveli restriktivne mere vezane za deljenje naloga među korisnicima, a u pojedinim zemljama zabrana deljenja lozinki je već stupila na snagu.

Iako su neki od izrevoltiranih korisnika počeli da otkazuju svoje pretplate, sudeći prema brojkama Netflix može zadovoljno da trlja ruke jer je sve više novih registracija.

Prema poslednjim podacima koje je objavila analitička firma Antena, uprkos otkazivanjima, došlo je do velikog porasta novih registracija nakon što su nova pravila stupila na snagu krajem maja, kako na teritoriji SAD, tako i u ostalim regionima.

Za njih je kraj maja bio izuzetno uspešan, tačnije, u periodu od 25. do 28. maja, Netflix je u proseku beležio 73.000 novih pretplata, što je čak 102 odsto više u odnosu na prosek u prethodna dva meseca.

Profimedia
 

Otkazane pretplate nadomestili su novi korisnici kojih je bilo i više nego dovoljno. Zapravo, ovo je najveći skok u broju novih korisnika koji je Netflix zabeležio od početka pandemije, u martu i aprilu 2020. godine.

Dakle, više ne postoji ni tračak nade da će otkazivanje pretplata naterati giganta da promeni svoje mišljenje oko ovog pitanja, pogotovo što su u velikom plusu, a i deonice na berzi su im u porastu, prenosi Digital Trends.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike