Telefon vam je upao u vodu? Otkrijte kako da ga spasite

03.06.2023

21:39

0

Autor: K. B.

Postoji nekoliko stvari koje možete uraditi pre nego što odnesete telefon u servis

Telefon vam je upao u vodu? Otkrijte kako da ga spasite
Copyright Pixabay

Poznato je da je padanje telefona u vodu jedan od najgorih scenarija s kojima se možemo suočiti. Izgubiti pristup svom telefonu, glavnom sredstvu komunikacije, može biti zaista frustrirajuće. Međutim, nemojte očajavati! Postoji nada da ćete spasiti svoj telefon, a mi vam pružamo nekoliko saveta kako to učiniti.

Prva stvar koju treba uraditi kada telefon upadne u vodu je da ga što pre izvučete, kako biste smanjili moguću štetu. Blago protresite telefon kako biste uklonili višak vode.

Pixabay
 

Zatim uzmite suvu pamučnu krpu ili ubrus i pažljivo obrišite sve površine telefona kako biste uklonili preostalu vlagu. Omotajte telefon u krpu ili papir kako biste sprečili dalje prodiranje vode u unutrašnjost uređaja. Ako već niste, isključite telefon.

Izvadite SIM karticu i osušite je suvom krpom. Ako je voda prodrla dublje, možda ćete morati da nabavite novu SIM karticu. Očistite sve dodatne delove telefona koji se mogu ukloniti, kao što su maska ili memorijska kartica.

Ako imate pristup vakuumskom uređaju, upotrebite ga da izvučete što više tečnosti iz telefona. Budite pažljivi da ne dođe do oštećenja ili da ne povučete neke sitne delove telefona. Izbegavajte upotrebu fenova za kosu jer toplota može oštetiti unutrašnje komponente telefona.

Nakon ovih koraka, stavite telefon u posudu sa pirinčem ili silikonskim kuglicama. Ove materijale će apsorbovati preostalu vlagu iz telefona. Ostavite telefon u toj posudi najmanje 2 do 3 dana kako bi se što više vlage uklonilo.

Freepik
 

Nakon toga, možete ostaviti telefon na sunčanom mestu da se dodatno osuši, ali pazite da ga ne izlažete jakom direktnom sunčevom svetlu. Sunčeva toplota će pomoći da se vlaga ispari. Na kraju, kada prođu svi ovi koraci, povežite isključeni telefon sa punjačem. Ako telefon počne da se puni, to je dobar znak da je uspešno oporavljen. Ako ne reaguje na punjač, možda će biti potrebna poseta servisu, iako nema garancije za uspeh.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike