YouTube upozorava na veliku prevaru koja se događa: Nikako ne "verifikujte nalog" i ne odgovarajte na "zvaničan mejl"!

07.04.2023

20:11

0

Autor: A. B.

Korisnicima se savetuje da budu oprezni prilikom primanja e-mail poruka koje traže lične podatke ili zahtevaju verifikaciju naloga

YouTube upozorava na veliku prevaru koja se događa: Nikako ne "verifikujte nalog" i ne odgovarajte na "zvaničan mejl"!
youtube - Copyright 24sedam/M. Sh

YouTube, jedna od najpopularnijih platformi za deljenje video sadržaja, upozorava svoje korisnike na novi oblik e-mail prevare koji se širi putem internetskog mejla. 

Ova lukava prevara pokušava da izvuče lične informacije i podatke o nalogu korisnika, pod izgovorom "verifikacije" naloga ili nekog drugog lažnog razloga.

Prema upozorenju koje je objavljeno na zvaničnom Twitter nalogu YouTube-a, prevara se širi putem e-mail poruka koje se predstavljaju kao zvanične poruke od YouTube-a, sa logotipom i dizajnom koji deluju autentično. 

Poruke traže od korisnika da kliknu na link kako bi "verifikovali" svoj nalog, ili da unesu lične podatke u lažnu stranicu koja izgleda kao zvanična YouTube stranica.

YouTube upozorava korisnike da ne nasedaju na ove e-mail poruke i naglašava da nikada ne šalje e-mailove sa zahtevom za verifikaciju naloga ili traženjem ličnih podataka putem mejla.

Takođe, YouTube podseća korisnike da uvek proveravaju URL adresu stranice pre nego što unesu lične podatke ili kliknu na linkove, kako bi se zaštitili od potencijalnih prevara.

Korisnicima se savetuje da budu oprezni prilikom primanja e-mail poruka koje traže lične podatke ili zahtevaju verifikaciju naloga, i da uvek proveravaju autentičnost e-mailova i URL adresa pre nego što preduzmu bilo kakve akcije. 

Ako pojedinci primete sumnjivu aktivnost ili su žrtve prevare, YouTube ih podstiče da odmah prijave takve slučajeve putem zvanične podrške platforme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike