U novom ažuriranju YouTube omogućava pinch-to-zoom

07.11.2022

13:14

0

Autor: 24sedam

YouTube omogućava pinch-to-zoom

U novom ažuriranju YouTube omogućava pinch-to-zoom
YouTube - Copyright Profimedia

YouTube dobija novi izgled i neke dodatne funkcije. Kao prvo, moći ćete da zumirate video na iOS i Android aplikacijama. Kada uklonite prste, video će ostati uvećan. YouTube je u avgustu počeo da testira funkciju zumiranja prstima sa premium korisnicima, a sada će biti dostupna svima.

Pixabay
 

 

YouTube prilagođava boju pozadine aplikacije

Još jedna funkcija bi trebalo da vam pomogne da lakše dođete do pravog dela videa. Na računaru i mobilnom uređaju, moći ćete da prevučete kursor nagore ili da prevučete nagore dok listate video da biste videli red sličica. Kao što YouTube predlaže, ovo bi trebalo da vam pomogne da izbegnete premotavanje unazad dok gledate vodič i želite da ponovo pogledate korak.

Profimedia
 

Na vizuelnom planu, postoji novi ambijentalni režim koji prilagođava boju pozadine aplikacije tako da odgovara video snimku. Ambijentalni režim će takođe biti dostupan na video plejlistama. Videćete ambijentalni režim na web stranicama i stranicama za gledanje za mobilne uređaje kada je tamna tema omogućena.

Profimedia
 

Na drugim mestima, YouTube linkovi u opisima video snimaka će se sada prikazivati kao dugmad. Usluga je preradila uobičajene radnje kao što su lajk, deljenje i preuzimanje. Štaviše, dugme za pretplatu će imati novi izgled, biće u obliku pilule umesto pravougaonika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike