Ova reč se najviše gugla na celom svetu u 2022. godini

08.12.2022

15:02

0

Autor: 24sedam

Svet je tražio nove definicije reči na Guglu

Ova reč se najviše gugla na celom svetu  u 2022. godini
Gugl - Copyright 24sedam/M. Sh

Sama reč Vordle je krunisala prvo mesto kao Google-ov najtraženiji termin na globalnom nivou u 2022. godini.Jednostavnost dnevne igre reči našla je masovnu privlačnost.

Printskrin/youtube/ DougMansLand
 

Korisnicima se daje najviše šest pokušaja da pogode reč dana. To je uvek reč od pet slova i reč je ista za sve. Vordle je postao toliko popularan da su Google pretrage od očajnih igrača koji traže odgovore uticale na druge vrhunske trendove Google pretrage.

Sedam od 10 najpopularnijih definicija reči koje se traže u 2022. bile su Vordle odgovori, uključujući kakao, homer,napad, trove, so i prećutni. Smrt kraljice Elizabete II u septembru dospela je među pet najboljih po ukupnom globalnom interesovanju za pretragu.

24sedam/M. Sh
 

Ukrajina je bila treći najtraženiji termin. Što se slavnih ličnosti tiče, Džoni Dep je bio na vrhu liste interesovanja među glumcima, nakon njegovog slučaja za klevetu protiv Amber Herd tokom leta. Depa je pratio Vil Smit, koji je dospeo na naslovne strane nakon što je ošamario komičara Krisa Roka uživo na sceni pred milionima ljudi koji su pratili dodelu Oskara.

Profimedia
 

Teniska ikona Serena Vilijams pojavila se kao druga najtraženija sportistkinja , dospela je u centar pažnje najavama o njenom povlačenju i medijskom burom koja je pratila Vilijamsove poslednje trenutke njenog poslednjeg US Opena.

A Google-ovci u SAD pokazali su veliko interesovanje za brzo bogaćenje. Brojevi lutrijskih igara Mega Millions i Poverball bili su visoko među 10 najinteresantnijih mesta za pretragu u  širom sveta. Gugl izveštaj o trendovima takođe je zabeležio zanimljive načine na koje su korisnici tražili informacije, poput fotografisanja, razgovora telefonom, pevušenja.

Današnji telefoni koriste algoritme za rešavanje te zajedničke zagonetke „koja je ovo pesma“? Korisnici mogu da pevuše, zvižduću ili otpevaju 10-15 sekundi melodije u svoj telefon da bi shvatili koja pesma im je u glavama i koje ne mogu odmah da se sete.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike