Iza svega se krije put ka potpunoj katastrofi: Vlasnici "ajfona" i "mekintoša" u Evropi mogu sami da popravljaju uređaje!

06.12.2022

22:20

0

Autor: A. B.

Šema samopopravke se konačno proširila van SAD, međutim, savetuje se poseban oprez onima koji se slabije razumeju u popravke

Iza svega se krije put ka potpunoj katastrofi: Vlasnici "ajfona" i "mekintoša" u Evropi mogu sami da popravljaju uređaje!
Vlasnici ajfona u Evropi mogu sami da popravljaju uređaje - Copyright Foto: Pixabay

"Apple" je najavio proširenje svoje šeme za samouslužne popravke na Evropu.

Program samouslužne popravke je do sada bio dostupan samo u SAD (od aprila 2022), i omogućava vlasnicima Apple Mac računara i iPhone uređaja da naruče relevantne delove da sami poprave svoj uređaj (plus uputstva i neophodne alate za završetak posla).

"Apple" sada nudi ovu šemu u sledećim evropskim zemljama: Belgija, Francuska, Nemačka, Italija, Poljska, Španija, Švedska i Velika Britanija.

pixabay/Pexels
Iphone uređaj

Savremeni uređaji od 2020. nadalje ispunjavaju uslove za samopopravku.

To uključuje modele iPhone 12 i iPhone 13 (i iPhone SE 3), MacBook Air M1 (2020), MacBook Pro od 13 inča (M1, 2020) i MacBook Pro od 14 i 16 inča (2021).

Popravke sigurno nisu za svakoga!

Iako je to ograničen izbor uređaja otvorenih za šemu, isti je kao u SAD, tako da evropski korisnici dobijaju potpuno istu ponudu, samo moraju duže da čekaju da bi imali koristi od toga.

Šema takođe uključuje druge korisne dodatke, kao što je mogućnost iznajmljivanja alata za popravku, umesto kupovine alata (od kojih su neki skupi).

Ono što je takođe vredno napomenuti je da popravljanje sopstvenog Mac-a ili iPhone-a nije stvar koju treba da shvatite olako. 

Printscreen/youtube/CNET
Iphone uređaj

Dok su puna uputstva obezbeđena zajedno sa delovima i alatima kao što je pomenuto, samo oni koji su zadovoljni, recimo, pravljenjem sopstvenog računara od nule (u najmanju ruku) trebalo bi da razmišljaju o otvaranju "mekintoša" kako bi počeli da se petljaju sa hardverom.

Za one koji se slabije razumeju, ovo bi mogao biti opasan put koji vodi ka katastrofi.

Za većinu ljudi realno gledano, samopopravka nije najbolja opcija i trebalo bi da koriste normalne kanale da poprave probleme.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike