Ova društvena mreža je ujedinila neprijatelje

15.09.2022

08:15

0

Autor: 24sedam

Uspeli su da izazovu velike poremećaje na tržištu društvenih mreža

Ova društvena mreža  je ujedinila neprijatelje
Ilustracija - Copyright Pixabay

TikTok je na ovogodišnjem okupljanju poznatih svetskih tehnoloških ličnosti “Code Conference” prvi put bio tema. Govoreći o TikToku paradirali su tehnološki rukovodioci, stručnjaci i državni službenici. TikTok je uspeo da zabrine gigante iz Silicijumske doline – oduzeo im je korisnike, pokazao se kao prodorniji u inovacijama a sve se više strahuje i da potkopava nacionalne bezbednosti.

Pixabay
 

Da li je Kina uspela koristeći se metodama zapadnog sveta da izazove poroziju zapadnog sistema?

Društvene mreže, Facebook i Instagram, Twitter ali i Google i YouTuBe najglasniji su bili o zaštiti podataka i bezbednosti korisnika. Vreme je pokazalo da su sve vreme navodili korisnike na „željena mišljenja“, latentno upravljali nad mnjenjem i uzimali podatke korisne za trgovinu. Svakako da su se u pozadini odvijala pitanja nacionalnih bezbednosti, špijunaže i upravljanja prema političkim centrima.

Sada se čini da tehnološki giganti uzaludno viču o nepouzdanosti TikTok-a. TikTok je iskoristio njihove metode, samo primenjene nad političkim centrima koji su se smatrali nedodirljivim. Izgleda da su poraženi spostvenim oružijem, slično kao u slučaju Huawei mreže i opreme, koja je postavljena širom Amerike.

Pixabay
 

Sa konferencije je poslata poruka: „Ljudi najviše brinu o onome što TikTok danas radi, o onome što bi mogao da uradi sa milionima korisnika, od kojih su mnogi veoma mladi, i moćnim algoritmom koji je izgleda savršeno podešen da dopre do njihovih srca i umova.“ Ove tvrdnje su poznate, ako se setimo Instagrama i anksioznosti.

Pixabay
 

Postavlja se pitanje da li je TikTok novi simbol srušene Bliznakinje. Američka javnost je pretila strogim frakcijama pre nego što su srušene Bliznakinje. Država je bila nagrižena i američka zastava prezrena. Zajednički neprijatelj je učinio da preko noći ceo kontinent okači na prozorima zastavu „ugrožene“ Amerike.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike