Konačno dostupna: Novi softver u redizajniranim izdanju

14.09.2022

09:30

0

Autor: M. J.

Dostupan je na iPhone-u 8 i novijim modelima

Konačno dostupna: Novi softver u redizajniranim izdanju
profimedia-0675881180 - Copyright Profimedia

Novi IOS 16 je konaćno dostupan. Apple je javnosti predstavio svoj novi iOS 16. Fokus novog softvera je na personalizaciji.

Pixabay/Foundry
 

Apple je redizajnirao ekran za zaključavanje iPhone-a kako bi korisnicima pružio veću kontrolu nad interfejsom. Sada postoji mogućnost podešavanja fonta i boje na satu i datumu na ekranu kako bi se što više slagali sa pozadinom.

Unsplash
 

Pored toga, možete da dodate vidžete na početni ekran i promenite informacije koje se prikazuju na vrhu ekrana. Takođe, nova mogućnost je kreiranje više zaključanih ekrana i povezivanje sa određenim režimima fokusa.Druge nove značajne funkcije uključuju mogućnost uređivanja poruka nakon slanja preko iMessage-a. Takođe, možete da označite tekstove kao nepročitane i kasnije ih pročitate.

Profimedia
 

Na iPhone-u XS i novijim verzijama možete da koristite aplikaciju fotografije da biste kopirali objekat sa slike i nalepili ga negde drugde bez pozadine.Apple je takođe dodao podršku za pristupne ključeve kako bi dodao dodatni nivo sigurnosti mrežnim akreditivima. Pristupni ključevi će funkcionisati sa proizvodima koji nisu Apple i biće dostupni preko iCloud Keychain-a.

Pixabay
 

Jedna stvar koju treba napomenuti u vezi sa ažuriranjem je da će iPadOS 16 stići nešto kasnije kako bi Apple imao više vremena da dovrši softversku funkciju Stage Manager.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike