Origami kuća – sklapa se za tri sata

24.12.2020

10:30 >> 00:30

0

Prostor je povećan za 149% a svaka kuća već ima instalirane tehničke sadržaje

Origami kuća – sklapa se za tri sata
Copyright Printscreen

Pročitajte i ovo:
Ako ste ikada poželeli da kao puž svoju kućiću nosite svuda sa sobom, želja vam može biti ispunjena. Kompanija iz Letonije Bret Haus nudi majušne sklopive kuće sa unapred instaliranom vodovodnom i električnom mrežom. Njihovo sklapanje neodoljivo podseća na drevnu japansku veštinu origami.

Prve kućice su se pojavile ovog decembra i odmah su privukle pažnju inovativnim dizajnom i tehnologijom. Kompanija iz Letonije koristi poprečno laminirano drvo kao glavni građevinski materijal. Za kuću je potrebno osam nedelja da se napravi a instalira se bilo gde za 3-4 sata. Kako nije potreban trajni temelj, sklopiva kuća se može preseliti u bilo kom trenutku i ima minimalan uticaj na zemljište na kojem je postavljena, prenosi Oditi Central.

Printscreen

Iako ovo nije originalni koncept kompanije Brert Haus, oni su uveli niz inovacija koji povećavaju prostor za 149%. Činjenica da svaka kuća dolazi opremljena sa gotovo svim tehničkim sadržajima (kanalizacija, električna instalacija i vodovod) takođe predstavlja veliki bonus.

-To je isto kao da se igrate sa Lego kockicama – imate odvojene delove, koje morate sastaviti. Bret Haus je igra za kupca koji sastavlja svoj maleni savršeni dom, kaže osnivač kompanije Đenadi Bakunjin.

Printscreen

U ponudi su trenutno tri dizajna kućica, čija je veličina između 20 i 50 kvadratnih metara a radi se i na opciji od 70 kvadratnih metara. Kuće se mogu transportovati bilo gde a postavljaju se za samo tri sata uz pomoć male dizalice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike