Japanske kompanije razvijaju uspravne „kutije za dremke“ za umorne kancelarijske radnike

20.07.2022

15:32

0

Autor: 24sedam

Porede ih sa bojlerima ljudske veličine ili uspravnim solarijumima

Japanske kompanije razvijaju uspravne „kutije za dremke“ za umorne kancelarijske radnike
kutije2 - Copyright Printscreen/YouTube

Dve japanske kompanije udružuju se kako bi proizvele uspravne 'kutije za dremke' za koje tvrde da će pomoći u rešavanju ozloglašenog problema prekomernog rada ove azijske zemlje.

U osnovi ova "kutija" se sastoji od uspravne drvene podloge koja će omogućiti korisnicima da uđu i koriste je kao privatni prostor za spavanje, doduše stojeći.

Printscreen/YouTube
 

Možda zvuči kao loša šala, ali ovo je pravi proizvod koji će verovatno biti predstavljen u japanskim kancelarijama u bliskoj budućnosti. Pošto radnici provode toliko vremena na poslu, neki će uhvatiti te toliko potrebne minute zatvorenih očiju gde god mogu, pa čak i u uspravnoj kutiji.

„U Japanu ima mnogo ljudi koji će se na neko vreme zaključati u kupatilu, što mislim da nije zdravo. Bolje je spavati u nečem udobnom“, rekao je Saeko Kavašima, direktor komunikacija u Itoki-ju, u nedavnom intervjuu. „Mislim da mnogi Japanci imaju tendenciju da rade neprekidno bez pauza. Nadamo se da će kompanije ovo iskoristiti kao fleksibilniji pristup odmoru.

Kutije za dremke, koje se porede sa bojlerima ljudske veličine ili uspravnim solarijumima, navodno nude udobnu podršku za glavu, kolena i leđa, omogućavajući korisnicima da odspavaju bez brige da će pasti.

Cena i dostupnost još nisu objavljeni, ali postoji nada da će kutije za dremke povećati produktivnost zaposlenih, a istovremeno promovisati zdravu kulturu rada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike