Pingvini i vidre u Japanu pogođeni inflacijom! Zbog poskupljenja ribe daju im jeftiniju, ali oni samo okrenu kljunove i ispljunu je

06.07.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Shvataju da nešto nije kako treba, rekao je direktor akvarijuma

Pingvini i vidre u Japanu pogođeni inflacijom! Zbog poskupljenja ribe daju im jeftiniju, ali oni samo okrenu kljunove i ispljunu je
pingvini vidre copy - Copyright Pixabay

Ceo svet je pogođen posledicama inflacije, a svi se žale na poskupljenje ribe. Međutim, pingvini i vidre u jednom japanskom akvarijumu, demonstrativno odbijaju da jedu jeftiniju hranu.

Hakonen, akvarijum u centralnom Japanu, s jelovnika je delimično uklonio tradicionale i skupe šarune. Umesto njih svojim životinjama nude skuše.

Međutim, probirljive vidre i pingvini odmahuju glavom na pokušaje svojih hranitelja da im zbog rasta troškova "podvale" jeftinije obroke, piše Index.

- Malo njih je srećno i zadovoljno rešenjem do kog smo došli. Neki pingvini revoltirano okreću kljunove kad im se ponudi skuša. Neki je uzmu u usta, ali onda ispljunu - kaže direktor akvarijuma, Hiroki Šimamoto.

On dodaje da je daleko veći problem među vidrama u akvarijumu, jer one "jednoglasno" odbijaju jeftini ribu.

- Shvataju da nešto nije kako treba - dodao je Šimamoto.

Akvarijum je smanjio količinu šaruna na jelovniku jer je toj cenjenoj ribi cena narasla 20 do 30 posto u odnosu na prošlu godinu.

Uprava i dalje delimično kupuje šarune za prehranu, ali nema u planu da je u potpunosti vratiti u jelovnik dok cena ne padne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike