Od tanjira do mostova, na ovom ostrvu sve je ljubičasto (FOTO)

23.12.2021

19:30

0

Autor: 24sedam

Putevi, kuće i mostovi su ofarbani u različite nijanse lavande, a oko ostrva je zasađeno ljubičasto cveće

Od tanjira do mostova, na ovom ostrvu sve je ljubičasto (FOTO)
profimedia-0603725610 - Copyright Profimedia

Meštani malog i tihog ostrva Banvol na jugozapadnoj obali Južne Koreje smislili su način kako da njihovo mesto postane jedinstveno u svetu.

Od tanjira do mostova, Južnokorejska Ljubičasta ostrva preplavljena su nijansama boje lavande.
I ne samo na otvorenom, već i u zatvorenom prostoru sve je ljubičasto. Nekoliko restorana nudi ljubičasti pirinač naravno poslužem na ljubičastim tanjirima.

 

 

Ostrvo Banvol čini oko 400 zgrada sa krovovima premazanim u pastelno ljubičastu boju. Ovde su i telefonske govornice, stare škole i čak i veliki most koji ga povezuje sa susednim ostrvom Bakji, u istoj ljubičastoj nijansi.

 

 

Kažu da je sve krenulo 2015. godine od ljubičaste boje jorgovana, a onda su meštani smislili brz način da privuku turiste. Sve što su mogli ofarbali su u istu nijansu.

Inače, na ovim ostrvima, koja su udaljena šest sati vožnje od Seula, živi svega 150 ljudi koji se bave poljoprivredom. Ljubičasto brendiranje im je pomoglo da razviju i turizam i izgleda da im je originalna ideja prilično pomogla. Samo prošle godine ovo ostrvo je posetilo 100.000 ljudi, što je za 20% više u odnosu na 2019.godinu.

Profimedia
 

Između Banvola i njegovog bratskog ostrva, Bakdžija, ima samo oko 150 stanovnika, a mnogi od njih se mogu videti kako tokom dana takođe nose ljubičastu boju od glave do pete.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike