Najviše kvarova i nesreća se dešava tokom leta: Evo saveta kako da putujete bezbedno tokom visokih temperatura

23.06.2024

19:20

0

Autor: K. B.

Putovanje leti sa decom u sopstvenom automobilu predstavlja značajne izazove

Najviše kvarova i nesreća se dešava tokom leta: Evo saveta kako da putujete bezbedno tokom visokih temperatura
Copyright Freepik

Pre nego što krenete na put tokom vrelih dana, važno je detaljno isplanirati sve kako biste osigurali sigurnost i udobnost tokom vožnje.

Letnja putovanja često prate brojni izazovi, a istraživanja pokazuju da se gotovo trećina kvarova i tehničkih problema sa vozilom (32%) dešava na putu do destinacija za odmor. Takođe, većina saobraćajnih nesreća se dešava tokom toplih letnjih meseci.

Savesnost, pažnja tokom vožnje i pravilna priprema čine putovanje automobilom prijatnijim iskustvom i efikasnim načinom dolaska do omiljene letnje lokacije. Stoga je važno da tokom vožnje, posebno kada putujete sa decom, budete pažljivi i fokusirani na put.

Na primer, pri brzini od 100 kilometara na sat, automobil pređe približno 30 metara za samo jednu sekundu. Zbog toga je od ključnog značaja da ostanete usredsređeni na vožnju, jer i kratko odvraćanje pažnje od puta prema deci može imati ozbiljne posledice.

Freepik
 

Isto tako, istraživanja pokazuju da visoke temperature mogu imati sličan efekat na sposobnosti vozača kao i nivo alkohola u krvi od 0,5 promila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike